krudki Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Dwa kompy: Jeden na GA-P31-DS3L i drugi na Asus M2N-MX Na obu są Win 7 Ultimate, na GA są dwie sieciówki, jedna do neta i druga z lanem do Asusa Jak RJ-45 od neta jest podłączona to robiąc z Asusem sieć, ma on neta, ale nie ma LANa z GA Jak odłączę od neta to jest LAN, ale nie ma neta na Asusie Jako że w 7 nie ma żadnych opcji do sieci, wszystko się robi samo, nie wiem zbytnio co zrobić, żeby na obu był lan i net. Plz help :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 1. Na tym z netem udostępnić połączenie internetowe. 2. Jaki usługodawca, może blokuje kolejny przeskok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 A wszystko masz w jednej klasie adresowej, czy dla sieci komp-komp masz jedną klasę, a dla sieci komp-net inną? Albo może masz jakiś konflikt adresów. I tak naprawdę zamiast kombinować to prościej i wygodniej byłoby kupić router odpowiedni (zależy od dostawcy). Albo switcha chociaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krudki Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 1. Sieciówka od neta jest udostępniona 2. Netu nie blokuje bo na dwóch XP wszystko działa Co do klas to sorry, ale nie wiem o co chodzi :P Z routerem to wiem, że można, ale na razie niech będzie chociaż tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Może dowalę, ale spróbuj zmostkować połączenia na komputerze w którym są dwie sieciówki. To ma działać tak, że są dwa kompy, jeden ma dwie sieciówki, z czego do jednej jest podłączony internet, a do drugiej LAN i musi przekazywać innemu komputerowi przez ten LAN internet? Mostkowanie w Windowsie ma wtedy sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Potwierdze - zmostkowanie powinno zalatwic sprawe. Po mostkowaniu zrestartuj oba kompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krudki Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Tak, jw. Pierwszy komp = dwie sieciówki, jedna z netem, druga z lanem do drugiego kompa, który ma mieć net i lan z tym pierwszym Co do mostkowego połączenia, to Win 7 mówi, że do takiego czegoś potrzeba co najmniej 2 lanów i neta Na XP robiłem tak jak chce bez problemu, w tym niestety nie da się nic ustawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...