Kolos Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Witam, Zastanawiam się nad kupnem w/w monitora, mam krótkie pytanie czy nie ma z nim najmniejszych problemów z oglądaniem telewizji analogowej i ewentualnie, problemów ze skalowaniem obrazu analogowego ( kablówka ). Pytam ponieważ monitor głównie będzie mi służył do oglądania telewizji 50%, 30% film, 20% gry na razie z PC. W sieci jest parę testów tego monitora ale większość testów jest przeprowadzanych z użyciem telewizji cyfrowej w której nie ma żadnych problemów ze skalowaniem... Może jest coś oprócz tego samsunga interesującego do max 27" i cienkiej ramce??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Wypowiem się na podstawie P2470HD (model z mniejszą matrycą) -> o analogowej TV nie mam pojęcia, bo odkąd zakupiłem ten oto monitor, używam tylko i wyłącznie DTV. Na TV Samsunga 40" Full HD telewizja analogowa wygląda znośnie. Telewizornia stoi ze dwa metry od kanapy, idzie oglądać, aczkolwiek preferuję Cyfrę+/DTV. Na P2470HD tragicznie wygląda obraz z PS2 podłączonego przez SCARTA - podobno w niektórych grach jakość obrazu można poprawić poprzez component. Jeszcze tego nie sprawdzałem. Dźwięk nie jest za wybitny, ale jeżeli Ci to nie przeszkadza, to powinien być akceptowalny. Fakty idzie obejrzeć :D. Od biedy zawsze można podłączyć zewnętrzny sprzęt audio, co powinno dać dobry efekt. Obraz z komputera jest całkiem ok, bardzo przyjemnie ogląda mi się anime. Większość nowych serii jest w 16:9, tak więc mam fullscreena. Przy dobrych wydaniach 720/1080p ten monitor to prawdziwa gratka. Dekoder C+ podłączony przez HDMI także całkiem nieźle się spisywał. Gry? Oj, tu niestety nie mam rozeznania. Pograłem po zakupie monitora kilkanaście minut w Q3 (r_customwidth i te sprawy, aby osiągnąć natywną rozdzielczość ;)) i wrażenia były pozytywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Matryca TN do telewizji to jak jechać z Polski do Chin fiatem 126p- niby się da ale będzie to mało komfortowe... No chyba że chcesz oglądać telewizję sądzić centralnie przed wyświetlaczem, bo jak będziesz chciał legnąć np. na łóżku może pojawić się problem z obrazem (słabe kąty widzenia). Jeżeli szukasz czegoś w miarę przyzwoitego to albo dozbieraj do telewizora fullHD, albo kup mniejszy wyświetlacz na matrycy IPS np. Dell u2311h + tuner zewnętrzny. Edytowane 2 Grudnia 2010 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Dzięki za info odnośnie tego monitora, jednak się zdecyduje na zakup. Wracając do wypowiedzi KoVol odnośnie matryc TN to ja osobiście nic nie mam do tych matryc, w drugim pokoju mam Samsung-a 32"b650 i obraz z analogowej kablówki spokojnie można oglądać z 1,5m i nie jest tragicznie!. Więc jeżeli ten monitor będzie jakością dorównywał przynajmniej w 80% temu samsungowi b650 to nie mam najmniejszych zastrzeżeń co do obrazu ;).Aha jeszcze jedno ten monitor ma full HD więc wydaje mi się, że nawet tego monitora na oczy nie widziałeś, a oceniasz ten model wyłącznie z parametrów technicznych, które nijak mają się do ogólnej jakości odbiornika. Pozdrawiam, Edytowane 2 Grudnia 2010 przez Kolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Dzięki za info odnośnie tego monitora, jednak się zdecyduje na zakup. Wracając do wypowiedzi KoVol odnośnie matryc TN to ja osobiście nic nie mam do tych matryc, w drugim pokoju mam Samsung-a 32"b650 i obraz z analogowej kablówki spokojnie można oglądać z 1,5m i nie jest tragicznie!. Samsung B650 ma matrycę PVA, a nie TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Samsung B650 ma matrycę PVA, a nie TN. Dzięki za wychwycenie mojego błędu, faktycznie b650 mają matryce montowane PVA i S-PVA. Myślę, że i tak ten monitor p2770hd nie jest tragiczny i będę z niego zadowolony chociaż posiada matryce TN ;) Edytowane 2 Grudnia 2010 przez Kolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...