Skocz do zawartości
lukaszzzz

w8960n pytania_kiepska synchornizacja

Rekomendowane odpowiedzi

1.witam dotarł do mnie TD-W8960N i ku memu zdziwieniu synchronizuje się tylko na Rate (Kbps): 4800 640, nie wiem czy to przez okrutną pogodę, bo na kolegi TP-LINK TD-W8901G miałem ponad 7000kbps, ale to chwilę temu. Co o tym myślicie?

2.Jak zmienić na tym routerze SNR MARGIN?

3.Da się jakoś zoptymalizować jego działanie (poprawa synchronizacji)??

4.Synchronizacja ciągle jest okrągłą liczbą 4800 nie dziwne??

5.W diagnostics mam taki błąd Test ATM OAM F5 end-to-end ping: FAIL

6.Czy od chipsetu Broadcom, który podobno dobry jest na słabe linie nie powinno wymagać się więcej?

7.Da się ustawić przydziały jakoś?? Np na 1 komp max 2mb, na 2 pełna przepustowość??

SNR Margin (0.1 dB): 63 130

Attenuation (0.1 dB): 240 90

Dziękuję i Pozdrawiam!

a tak w ogóle 6MB Netia na linii TP na adsl, dl linii 1,3km z hakiem

Edytowane przez lukaszzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że Twoja linia do najmocniejszych nie należy i po prostu potrzebujesz sprzętu z lepszym modemem. Synchronizacja zależy nie tylko od jakości kabli, ale też od odległości od centrali (w Twoim wypadku nie jest tragicznie, ale zawsze to ponad 1km). Podanego przez Ciebie modelu tp-linka nie miałem, więc w ustawieniach nie mogę pomóc. Na słabsze linie polecany jest Netgear DGN2000, ponieważ ma dobry modem i możliwość diagnostyki łącza (zaawansowane opcje po zmianie oprogramowania).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi