Skocz do zawartości
nOrBi_

Padł zasilacz Be Quiet. Na jaki wymienic?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po ponad 3 latach bezawaryjnej pracy zasilacz Be Quiet Straight Power 500W przestał działać. Jednego dnia po prostu nie moglem wlaczyc kompa, wlacza sie i po 2 sekundach sie restartuje. Mysłałem nad wymianą na OCZ ModXStream 500W lub Corsair CX 500W. Za wyborem OCZ przemawia modularna budowa, natomiast Corsair posiada 5 lat gwarancji. Chciałbym na nowy zasilacz przeznaczyć około 250zł. Co będzie lepszym wyborem? Jeśli macie jakies lepsze propozycje to słucham.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 lat gwarancji mówi samo za siebie. Zgadzam się z tym. Tylko że CX500 ma tej gwarancji tylko 2 lata. Wiem, że na stronach sklepów jest info, że ma gware 5 lat. Gorzej jak w pudle będzie karta gwarancyjna i będą w niej informacje jak na stronie Corsair.

Power Supplies

* Professional Series™ Gold (models AX1200, AX850, and AX750) have a 7 year warranty

* Professional Series (models HX450, HX650, HX750 and HX850) have a 7 year warranty

* HX Series (Models HX520W, HX620, and HX1000) have a 5 year warranty

* TX and VX Enthusiast Series™ (Models TX650, TX750, TX850, TX950, VX450, and VX550) have a 5 year warranty

* Gaming Series™ (Models GS800, GS700, and GS600) have a 3 year warranty

* Builder Series™ (Models CX600, CX500 and CX430) have a 2 year warranty

* Power Series model CX400W has a 3 year warranty

Do tego z serii CX tylko model CX400 posiada certyfikat 80plus. To też nie świadczy dobrze o zasilaczach tej serii.

Edytowane przez Klaus
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się dzięki za informację. Jest jeszcze Corsair 550VX. Tylko że nie wiem czy nie będzie się ta moc u mnie marnowała ponieważ mój konfig to: Core 2 Duo E6750(dosyć mocno kręcony, ale napięcia stockowe), grafika geforce 8600gt. Więc za dużo mocy nie potrzebuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi