Skocz do zawartości
thical

Matrix Reloaded - niejasnosci.

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co piszesz wychodzi że Neo jest programem. Ktoś napisał jeszcze że Construktor jest programem, a jeżeli Construktor to człowiek który żyje w Realy World i z nudów stworzył sobie Matrixa i umieścił w nim programy:

- Trynity

- Neo

- Niobe

I teraz delikatnie mówiąc, bawi się niemi. Ale stwierdzenie że Construktor jest programem dla mnie jest to nie możliwe, ponieważ żeby był program ktoś go musi napisać, ale jeżeli Construktor nie ma nikogo nad sobą w "randze" to kto go stworzył?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co piszesz wychodzi że Neo jest programem. Ktoś napisał jeszcze że Construktor jest programem, a jeżeli Construktor to człowiek który żyje w Realy World i z nudów stworzył sobie Matrixa i umieścił w nim programy:

- Trynity

- Neo

- Niobe

I teraz delikatnie mówiąc, bawi się niemi. Ale stwierdzenie że Construktor jest programem dla mnie jest to nie możliwe, ponieważ żeby był program ktoś go musi napisać, ale jeżeli Construktor nie ma nikogo nad sobą w "randze" to kto go stworzył?

Moim zdaniem Construktor jest raczej całą maszyną/komputerem posiadającym olbrzymią moc obliczeniową i zbudowaną w celu stworzenia matrixa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Rebootowac" :-)

Mam kinowke na kompie i nie widac tam zeby to pojazd wlaczyl EMP albo trinity strzelila jakims pistoletem. Moim zdaniem, a raczej po prostu mam nadzieje, ze bedzie tak, ze nie tylko zion jest w matrixie, ale i to co jest swiatem nad zionem, jest matrixem, i kazdy kolejny swiat powyzej. Kwestia jest taka, ze nie da sie uwolnic z systemu calkowicie, bo zawsze, w ktoryms momencie ludzie uwierza ze to jednak prawdziwy swiat, co spowoduje ze system nie zginie. W koncu taki moglby byc rodzaj zabezpieczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Trynity

- Neo

- Niobe

LOL Architekt to po prostu SI (albo AI jak ktos woli) - kto je stworzyl? No chyba jasne ze <span style="color:red;">[ciach!]</span>a ludzie. O to w tym filmie chodzi. Czlowiek stworzyl SI a ono sie zaczelo rozbudowywac az w koncu wyparlo ludzi. Pomysl zanim zaczniesz pieprzyc glupoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedno - razem z Neo przezyl ten gosc co go chciał zabić - kim on jest??

:offtopic:

Robie strone o Matrixie - jakiś fanatyk byłby mi potrzebny do współpracy - ja jestem 1 fanatykiem a drugim jest [to be continued]

:offtopic:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze 2 koles jast jakims agentem !? albo dogadal sie z agentami jak ten 1 koles w 1 czesci ze jak wyda agenta matrix'a to potem znowy bedzie zyl w niewiedzy !

btw. skoro neo jest anomalia i postal juz (nie pamietam dokladnie) 6x to czy nie mozna wyeliminowac błedu ? lol !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klejna wersja :

Zion to jest po prostu backup lub UPS , ten ziomal mowil ze gdyby nie bylo wybranca i Zionu to caly matrix by padl . Pewnie jest tak ze co jakis czas cos sie chrzani w samym glownym matrixie i trzbe nacisnac reseta . Ale przecie maszyny musza miec ta energie z ludzi (skadinad glupi pomysl) i biora ja od ludzi z Zionu .Aha i Neo mowi upgrades nie upgraded czy cos ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skonczy sie tak ze neo czyli anderson obudzi sie ze snu..ok to tylko zart :D

moim zdaniem zion jest po to zeby ludzie mieli nadzieje ze moga wygrac walke z maszynami. W czasie gdy maszyny burza zion pozostaje owe 25osob ktore odbudowuja zion . tak dzieje sie do owego 6 razu gdy zion nie zostaje caly zniszczon. Poprostu nastapila awarja cos w stylu bledu w programie. TO ze neo rozwalil maszyny w realnym swiecie (ale czy to rzeczywisosc? ) pokazalo (moze..?) ze powstal blad w matrixie........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi