Skocz do zawartości
ivanov

GF with CUDA for PCI

Rekomendowane odpowiedzi

Autorska przejściówka PCI-E->PCI, działająca w trybie x1. Gdzieś nawet jest opis tego magicznego rozwiązania.

IMO Średnio się to opłaca, ciekawe, jak wydajność skaluje się przy znacznie nowszych sprzętach. Domyślam się, że zamierzasz ulepszyć komputer nr. 1, czyż nie? Najpierw zainteresuj się najmocniejszymi obecnie grafikami nV na AGP, które mają CUDA. Są w ogóle takie?* :D

*Ach, ignorancja i niewiedza czynią swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autorska przejściówka PCI-E->PCI, działająca w trybie x1. Gdzieś nawet jest opis tego magicznego rozwiązania.

IMO Średnio się to opłaca, ciekawe, jak wydajność skaluje się przy znacznie nowszych sprzętach. Domyślam się, że zamierzasz ulepszyć komputer nr. 1, czyż nie? Najpierw zainteresuj się najmocniejszymi obecnie grafikami nV na AGP, które mają CUDA. Są w ogóle takie?* :D

*Ach, ignorancja i niewiedza czynią swoje.

Najmocniejszy Zielony na AGP to 7950GT 512MB.

Nie chodzi mi o wymianę mojego Radeona 3850, chodzi o dołożenie na PCI karty, która posiada CUDA.

A ta przejściówka to ciekawa sprawa. Mógłbyś zapodać odnośnik do strony z tym projektem?

Edytowane przez ivanov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Geforce 210?

Daj spokój, to przecież padaka. Ta karta jest dużo słabsza niż mój już przedpotopowy R 9800XT z drugiego kompa.

Z resztą tu nie tyczy się za bardzo o cenę (choć szczerze mówiąc nawet nie wiem jaka ona mogłaby być) tylko o dostępność samą w sobie.

Przejrzałem wszystkie sklepy internetowe jakie znam, Ceneo, Skąpca i ani widu ani słychu czegokolwiek od Albatrona.

No nic, chyba pozostaje polować, aż (o ile) pojawi się na Allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędzej na eBayu być może byś coś takiego upolował, na naszym Alledrogo szczerze wątpię byś trafił.

Tam też sprawdzałem, rzecz jasna w tej chwili nie ma.

Ale w pierwszej kolejności wolę Allegro.

Choć jeśli najpierw pojawi się na eBay-u i będą sensowne warunki, to czemu nie :wink:

@AragornPL, możesz wrzucić tego linka?

Edytowane przez ivanov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście na wykorzystanej płycie głównej nie znajdziemy portu PCI-Express, a jedynie AGP, PCI oraz ISA. Dlatego też autor testu zdecydował się zastosować adapter z magistrali PCI do PCI Express wykorzystujący mostek PLX PEX 8112. Dodatkowy problem polegał na tym, że zazwyczaj tego typu mostki są zgodne z nowszymi wersjami portów PCI, które dostarczają napięcia o wartości 3,3 V, a starsza ich wersja zastosowana na testowej płycie głównej dostarcza 5 V. Jednak autor testu poradził sobie i z tym problemem – niestety, nie opisując rozwiązania.

NUUUUUUUDAAAAAAAAAAAAA - reaktywacja - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 12

Ten post i kilka następnych (w tym cytat), ale niewiele to daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi