Skocz do zawartości
stahurski

ASRock A785GMH/128M -jakość lutów

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem mobo na allegro

ASRock A785GMH/128M za 145zł gwarancja FV!! (1339165955) - Aukcje internetowe Allegro

Czekam na inne podzespoły,więc jeszcze jej nie sprawdzałem,ale po dokładniejszych oględzinach zauważyłem ,że w pewnym miejscu-dokładnie bezpośrednio pod socketem, jakość lutów wizualnie nie jest najlepsza.

Dołączona grafika

http://oi52.tinypic.com/208iofn.jpg

Podobno nie ma powodów do obaw.

Pewnie dlatego trafiła na rynek wtórny w niższej cenie(allegro),w dziale kontroli asrocka nie została zaakceptowana i puścili(ciekawe ile egzemplarzy) jako 2 gatunek.

Co o tym sądzicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi co i Pady lutownicze i brak kondesatorów ? czy tylko o same pady ?

Ja tutaj nie widze zadnych wad lutowniczych ani napraw "po serwisowych"

To ze cyna nie jest dokładnie rozlana o niczym nie świaczy. ( w procesie lutowania falowego )

Po 2 nawet na tasmie montażowej są stosowane ręcze poprawki elementów biernych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie luty wyglądają dobrze. Asrock ma zminimalizowane koszty i nie bawią się w to jak wygląda mobo. Ostatnio nawet wydają płyty z nieco wyższego pułapu, ale kultura pracy zapewne się nie zmienia.

Sprawdź jak będzie działać. Nie spodziewam się problemów na podstawie jakości lutów, które zamieściłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się cieszę.Mam nadzieję,że jak skompletuję pozstałe komponenty ,wszystko przebiegnie bezproblemowo.

Spodziewam się po niej ,że puszczę mojego athlona x2 4600 do granic mozliwości,a mam rewizję 3,czyli podatną na OC.I jeszcze mam semprona LE 1250.Szykuje się niezły fun.

To moje pierwsze mobo świadomie wybrane,poprzednio opierałem się na sugesti sprzedawcy w komputroniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi