stahurski Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Kupiłem mobo na allegro ASRock A785GMH/128M za 145zł gwarancja FV!! (1339165955) - Aukcje internetowe Allegro Czekam na inne podzespoły,więc jeszcze jej nie sprawdzałem,ale po dokładniejszych oględzinach zauważyłem ,że w pewnym miejscu-dokładnie bezpośrednio pod socketem, jakość lutów wizualnie nie jest najlepsza. http://oi52.tinypic.com/208iofn.jpg Podobno nie ma powodów do obaw. Pewnie dlatego trafiła na rynek wtórny w niższej cenie(allegro),w dziale kontroli asrocka nie została zaakceptowana i puścili(ciekawe ile egzemplarzy) jako 2 gatunek. Co o tym sądzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Mam tą samą płytę i mam wszystko polutowane dobrze także jakiś podgatunkowy egzemplarz chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Chodzi co i Pady lutownicze i brak kondesatorów ? czy tylko o same pady ? Ja tutaj nie widze zadnych wad lutowniczych ani napraw "po serwisowych" To ze cyna nie jest dokładnie rozlana o niczym nie świaczy. ( w procesie lutowania falowego ) Po 2 nawet na tasmie montażowej są stosowane ręcze poprawki elementów biernych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jak dla mnie luty wyglądają dobrze. Asrock ma zminimalizowane koszty i nie bawią się w to jak wygląda mobo. Ostatnio nawet wydają płyty z nieco wyższego pułapu, ale kultura pracy zapewne się nie zmienia. Sprawdź jak będzie działać. Nie spodziewam się problemów na podstawie jakości lutów, które zamieściłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stahurski Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 No to się cieszę.Mam nadzieję,że jak skompletuję pozstałe komponenty ,wszystko przebiegnie bezproblemowo. Spodziewam się po niej ,że puszczę mojego athlona x2 4600 do granic mozliwości,a mam rewizję 3,czyli podatną na OC.I jeszcze mam semprona LE 1250.Szykuje się niezły fun. To moje pierwsze mobo świadomie wybrane,poprzednio opierałem się na sugesti sprzedawcy w komputroniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...