Skocz do zawartości
Luk@s

klawiatura z mechanizmem nożycowym

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak, kiedyś miałem ultraX i byłem bardzo zadowolony. Niestety jakiś rok temu (albo i dwa) zepsułem ją sam próbując wyjmować klawisze. Tym sposobem kupiłem sobie MS Digital Media Keyboard 3000.

Niestety tęsknię za mechanizmem nożycowym i nienawidzę pisania na swojej MS. Tylko co teraz wybrać?

1. Czytałem, ze UltraX kupiony dzisiaj, nie będzie tak dobry jak kiedyś. Swojego UltraX kupiłem jakieś 6 lat. Naprawdę jak kupię teraz, to już nie będzie ta sama klawiatura?

2. Pisaliście o klawiaturach Cherry, ale niestety nie widzę nigdzie ultra flata od nich. Nie da się już tego dostać? A jeśli się da, to gdzie i czy warto w ogóle?

3. Jest jakiś A4Tech z mechanizmem nożycowym. Chyba ten -> http://www.komputronik.pl/index.php/product/59565/Sprzet_komputerowy/Peryferia_i_eksploatacja/Klawiatura_A4Tech_EVO_Slim_Multi.html

4. Widzę jakieś klawiatury firmy Natec. Ale czy one są coś warte?

Co radzicie? Może jest coś innego wartego uwagi? Muszę chyba wrócić do mechanizmu nożycowego, bo obecną klawiaturę mam długo, a dalej nie umiem na niej pisać :)

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, nikt widzę nie potrafi pomóc.

Kupiłem znowu UltraX. Nie wiem ile posłuży, ale nadal uważam, że to świetna klawiatura, a przy dzisiejszej cenie jak padnie, to kupię następną :)

Polecam każdemu :) I więcej już nie będe kombinował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, jakoś umknął mi ten temat, a napisałbym coś o A4Techu ;) Mam go już kilka lat i jeszcze sprawuje się całkiem dobrze. Niektórzy w komentarzach pisali, że wcina literki - nie pojawiają się mimo wciśnięcia - fakt zdarzało się, ale ostatnio jakoś nie zauważyłem, żeby coś takiego miało miejsce. Lekkim minusem dla mnie jest sterowanie głośnością tylko na urządzeniu podpiętym pod klawiaturę. Poza tym jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem go, ale nie kupiłem z paru przyczyn:

1. niepotrzebna plątanina kabli

2. ps/2

3. u mnie droższy niż ultrax i jeszcze na zamówienie (oprócz Euro gdzie kosztuje 100zł)

Ale mogę powiedzieć, że pomacałem tego A4Techa i faktycznie to fajna klawiaturka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi