fenixon Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Witam, Sprawiłem sobie ostatnio nowe łącze, jednak zauważyłem, że nie jest w pełni wykorzystywane przez mój komputer. Domyśliłem się, że to może być problem mojego routera, który operuje na 802.11g. (Wykorzystywał 25Mb z 40Mb, na komputerze podłączonym kablem było ok) Kupiłem nowy router, TP Link TL-WR1043ND. Niestety wielce się zawiodłem, gdyż transfer spadł z 25Mb do marnych 17. Jakość sygnału jest pełna. Między nadajnikiem a odbiornikiem nie ma żadnych ścian, dzieli je ok. 15m. Jak to możliwe, że router który rzekomo obsługuje standard n, wyciąga ledwie 17Mb/s? Mógłby ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Czy karta wlan w komputerze obsługuje standard N? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenixon Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 (edytowane) Właśnie zauważyłem, że nie. Jak zmienię kartę, tranfer nie będzie już ograniczany? Bo nie tłumaczy ona jednak tego spadku transferu na G. Edit: Dzięki za pomoc, kupiłem nową kartę i śmiga tak jak powinno. Edytowane 7 Grudnia 2010 przez fenixon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...