luqis Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Mam następujący problem: Płyta wspomniana w tytule zawiesza się zaraz po starcie komputera, różnie czasem na biosie czasem na ekranie ładowania systemu. Moje obserwacje: po wejściu do Biosu i odczekaniu chwili (15-30s.) Czas na zegarze systemowym w biosie zmienia się na godzinę 4:4 a data na 5 maja 2012, w tym momencie wszystko się zawiesza i pomaga tylko wyłączenie za pomocą 5 sekundowego przyciśnięcia przycisku power, i tak jest za każdym razem. Nie pomogła wymiana zasilacza, baterii na płycie, pamięci. Odłączyłem też wszystkie zbędne urządzenia dyski itp. Nadal ten są objaw. Czasem jak postoi dłużej nie włączany to czas po jakim zmienia się godzina, wydłuża się do 1-1,5 minuty, i tyle nic więcej nie da się osiągnąć. Dodam ze Bios jest najnowszy, flashowany już jakiś czas temu i do niedawna było w miarę dobrze, czasem potrafił się zawiesić, ale uznawałem ze to wina zasilacza. Czy jest to możliwe ze padł clock na płycie głównej?? A może to jakiś wirus?? Bios resetowałem z milion razy. Jakieś sugestie? Bo już nie wiem co mam robić, czy rozglądać się za inną płytą, czy co...szkoda systemu co jest do tej płyty przypisany. Mój sprzęt: ASUS M2N32 Ws Professional Athlon X2 3800+ AM2 4 GB Ram Asus Radeon HD4850 1GB Zasilacz Modecom Feel 500W Dysk 120GB Sata WD, 80 GB Sata Seagate, 250 GB ATA WD edit:: Downgard'e Biosu nie odniosło skutku, zaobserwowałem że godzina i data jest zawsze zwiększana o mniej więcej 2 lata 4 godziny, sekundy, miesiąc i dzień pozostają bez zmian. Nawet bym to olał gdyby nie zawieszał się. Edytowane 6 Grudnia 2010 przez luqis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...