wamak Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, Mam dziwny problem, mianowicie gdy korzystam z internetu na Orange (zarówno na doładowania, jak i na umowę), nie mogę wejść do działu "Gry": Gry - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Na Firefoksie zamiast listy tematów widzę wówczas czystą białą stronę. Na IE 8 pojawia się natomiast: "Oops! This page appears broken. DNS Error - Server cannot be found." Bezpośrednio w "konsole" mogę wejść, ale potem stamtąd w "gry" nadal nie. Gdy włożę kartę plusa do modemu, to działa wszystko prawidłowo. Pomysły? Edytowane 6 Grudnia 2010 przez host Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Orange ma problem z dns, jak widać z komunikatu. Albo skonfiguruj ręcznie połączenie orange tak, aby ip/msk/gw dostawać automatycznie, a dns mieć na sztywno, np. 153.19.250.100 (task.gda.pl), albo 208.67.222.222, 208.67.220.220 (opendns.com), albo zgłoś problem do orange i czekaj na rozwiązanie, ale ja serwerom dns tepsy podziękowałem już jakiś czas temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Wymuszenie innych dns na sztywno nie pomogło. Dobrze, że niedługo kończy się umowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Problem z orange jest taki, że dostaje się przymusowo transparent proxy które kompresuje strony wg. swojego widzimisię i to w większości przypadków bez sensu (np. wrzucając CSSy inline). Niestety nie mam wątpliwej przyjemności posiadania takiego abonamentu, ale jeśli byłbyś w stanie wrzucić zrzut ekranowy z zakładki Network w Firebugu (dodatek do Firefoxa) to spróbuje zobaczyć co tym razem powoduje problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Na Firefoksie teraz częściej działa (strona normalnie się ładuje), niż nie (wtedy czysta strona). IE8 nadal zgłasza problem dns. Firebug Pierwszy screen (firebug 0)- nie działa, czysta biała strona bez zawartości Drugi i trzeci screen (firebug 2 i 3)- strona załadowana normalnie ImageShack Album - 3 images Edytowane 14 Stycznia 2011 przez host Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...