WojciechW. Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, powoli trafia mnie szlag. Zarządzam siecią kilku(nastu) komputerów, w której drukuje się dużo - ilościowo i objętościowo. Użytkownicy skarżą się, że nieraz muszą czekać na swój wydruk nawet 5 minut... Jakieś rady? Można jakoś zoptymalizować proces drukowania? Z góry dziękuję za odzew! Edytowane 7 Grudnia 2010 przez WojciechW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 windows 2008 slow printing - Szukaj w Google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojciechW. Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 wyraziłem się może nieprecyzyjnie, pisałem na szybko, rozemocjonowany ów serwer jest serwerem aplikacji, z którego użytkownicy często korzystają poza miejscem pracy i właśnie wówczas drukowanie im się przeciąga znalazłem pewne rozwiązanie, obecnie je testuję, dam znać, jeśli będą widoczne rezultaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojciechW. Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 no, wydaje się, że znalazłem optymalne wyjście z mojej sytuacji. natrafiłem na produkty firmy thinprint (www.thinprint.com) i szczerze mogę je polecić. problemy występujące przy drukowaniu w sieciach rozproszonych rozwiązywane są od a do z - drukowanie idzie szybciej, nie ma problemów z mapowaniem drukarek lub administrowaniem całą infrastrukturą. polecam skorzystanie z wersji testowej, aby samemu się przekonać. jednorazowy wydatek, ale naprawdę warto! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...