Skocz do zawartości
luk51555

Problem z komputerem najprawdopodobniej to karta graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

ostatnio składałem nowego kompa:

płyta asus p5q-ws

procek: intel quad q9650

karta graficzna asus gtx470

zasilacz be quiet 700 w

ram kingston 2*2gb 1066 mhz

dwa wentylatorki dodatkowe 120 i 80 be quieta.

Karta ma 4 miesiące była 2 razy w serwisie asusa i dalej jest zepsuta

Mam problem z moim komputerem a mianowicie złożyłem komputer zainstalowałem windows 7 i przez około tydzień komputer działał dobrze. Gdy pewnego dnia podczas gry komputer się wyłączył, uruchomił się ponownie i na monitorze wyskoczyły artefakty:

http://obrazki.elektroda.net/1_1286303019.jpg

Oddałem kartę do serwisu x-kom w Częstochowie, serwis x-kom oddał kartę do serwisu asusa, po 3 tygodniach dostałem kartę z powrotem, jednak po zainstalowaniu sterowników (artefakty zostały naprawione) karta przy odpalaniu gry nie mogła znaleźć pixel sharder oraz 3D. Wiec oddałem kartę ponownie do serwisu x-kom, ten odesłał do serwisu asusa, po 1,5 miesiąca dostałem kartę. Wszystko działało przez około 2 tygodnie gdy znów napotkałem na następna przeszkodę podczas włączania gry monitor zaczął mrygac na czarno i niebiesko na zmianę i zrestartował się w pewnym momencie gdy powinno wyskoczyć w windowsie 7 Zapraszamy, wyskoczył BSODD niebieski ekran śmierci z błędem 0x0000003B. Chce kartę oddać do serwisu

jednak wiem ze po 3 awarii mogę domagać się wymiany albo zwrotu pieniędzy.

Jednak informatyk ze szkoły powiedział mi ze karta graficzna może się ,,gryźć" z płytą główną i chciałem zapytać czy lepiej kupić jakaś inna kartę graficzną czy porostu wymienić na nową????

Przepraszam za pisownie i proszę o pomoc!!

Dziękuję

Edytowane przez luk51555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi