luk51555 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 (edytowane) Witam ostatnio składałem nowego kompa: płyta asus p5q-ws procek: intel quad q9650 karta graficzna asus gtx470 zasilacz be quiet 700 w ram kingston 2*2gb 1066 mhz dwa wentylatorki dodatkowe 120 i 80 be quieta. Karta ma 4 miesiące była 2 razy w serwisie asusa i dalej jest zepsuta Mam problem z moim komputerem a mianowicie złożyłem komputer zainstalowałem windows 7 i przez około tydzień komputer działał dobrze. Gdy pewnego dnia podczas gry komputer się wyłączył, uruchomił się ponownie i na monitorze wyskoczyły artefakty: http://obrazki.elektroda.net/1_1286303019.jpg Oddałem kartę do serwisu x-kom w Częstochowie, serwis x-kom oddał kartę do serwisu asusa, po 3 tygodniach dostałem kartę z powrotem, jednak po zainstalowaniu sterowników (artefakty zostały naprawione) karta przy odpalaniu gry nie mogła znaleźć pixel sharder oraz 3D. Wiec oddałem kartę ponownie do serwisu x-kom, ten odesłał do serwisu asusa, po 1,5 miesiąca dostałem kartę. Wszystko działało przez około 2 tygodnie gdy znów napotkałem na następna przeszkodę podczas włączania gry monitor zaczął mrygac na czarno i niebiesko na zmianę i zrestartował się w pewnym momencie gdy powinno wyskoczyć w windowsie 7 Zapraszamy, wyskoczył BSODD niebieski ekran śmierci z błędem 0x0000003B. Chce kartę oddać do serwisu jednak wiem ze po 3 awarii mogę domagać się wymiany albo zwrotu pieniędzy. Jednak informatyk ze szkoły powiedział mi ze karta graficzna może się ,,gryźć" z płytą główną i chciałem zapytać czy lepiej kupić jakaś inna kartę graficzną czy porostu wymienić na nową???? Przepraszam za pisownie i proszę o pomoc!! Dziękuję Edytowane 7 Grudnia 2010 przez luk51555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Wina ewidentnie karty i debili, którzy próbowali ją naprawić, oddaj i zażądaj zwrotu kasy, ostatnio 470ki mocno potaniały więc możesz jeszcze wyjść na tym korzystnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...