Skocz do zawartości
Gosu

Zakup dysku 1gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Chcę kupić dysk 1gb (mój 160gb WD160AAJS na jakim mam system łapie jakieś problemy ostatnio czas go zmienić)

Mam też 640 gb WD6400AAKS i do niego chce dokupić dysk 1gb najlepiej też WD.

Myślałem DYSK WD WD10EARS 1TB 1000GB 64MB SATAII NOWY+GWAR (1348024933) - Aukcje internetowe Allegro o tym ale czytając testy wychodzi na to że jest wolny pod system.

No ale cena nie est duża a nie chcę dawać więcej niż 200-230 zł.

Ewentualnie brać go a 640 zostawić pod system (zrobić partycję 40 gb)?

Co byście polecali.

W SSD bawić się nie chce-wiadomo koszty,a niebawem premiera HD 6970 więc jest na co kasę odkładać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung 1 TB 5400rpm 32MB cache SATA-II F3EG [HD105SI].

Kupiłem taki niedawno i może być, jeśli nie jesteś zbyt czuły na chrobotanie głowic. W testach wychodził minimalnie lepiej od samsunga f3 0,5tb, a więc od ogólnie polecanego dysku. Postawiłem na nim win7 i ładnie chodzi, chociaż według wewnętrznego testu systemu jest to 'wąskie gardło' mojego komputera (całkiem już leciwego). Moim zdaniem chodzi głośniej niż 0,5 tb seagate 7200.12, ale ten jest jedno-, a nie dwutalerzowy jak ten samsung. WD black 1tb to już sporo większy wydatek. Gdybym miał kupić jeszcze raz, to jeszcze raz rozważyłbym seagatea, chociaż jestem całkiem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi