m4rcel Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Witajcie, Sprawa jest taka mam obecnie 3 dyski podłączone w RAID0 (500GBx3=1.5TB) mam na nim postawiony system Windows 7 i chciał bym zrobić coś takiego - programem G4L zgrać cały system na dysk przenośny (system + dane zajmuje nieco ponad 200GB) zmienić RAID-a na wersję 5 (RAID5 Będzie mniejsza pojemność) i na tego nowego RAID-a przywrócić system. Mam do was 2 kluczowe pytania 1. Czy G4L utworzy też kopię tej partycji ukrytej 100MB gdzie jest jądro systemu i inne ważne dane dla systemu Windows 7 czy muszę robić osobną kopię tej partycji ? 2. Czy będę mógł przywrócić dane na mniejszy dysk (przypominam obecnie RAID0 ma w sumie 1.5TB na nim jest około 200GB samych danych reszta jest pusta a chce przywrócić to na RAID5 którego objętość będzie mniejsza ale mimo wszystko dużo ponad te 200GB). Z góry dziękuje za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Co do pkt 2 to z tego co pamietam to powinno sie bez problemu przywrocic o ile zrobisz partycje o takim samym rozmiarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...