GenghisKhan Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 jak w podpisie bede testowal jeszcze - moze zrobie moda na 1.5V bo te 1.575 mnie wqrza :evil: - a wogle to nie wiem ile max pojdzie bo ramy max na 149 mi ida :(((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 A czego nie 1700+??? Na 100% lepiej się kręci i mniej kosztuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 nie chwal się fasola :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 nieźle, ale się żes musiał po chwalić od razu jak wrócilismy ze sklepu :wink: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 A czego nie 1700+??? Na 100% lepiej się kręci i mniej kosztuje.lol - a co za roznica - bo ja nie widze seria ta sama proc ten sam - a to ze nie 1700 dlatego ze w sklepie nie bylo i te 5zeta musialem doplacic :( i tak dojade z nim na jakies 2.2GHz zobaczycie!!! buahahahhahaha :twisted: :twisted: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 jutro biore sie za drutowanie proca i bedzie moze max mozliwosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Max mozliwosci to juz osiagnales. Daj 1,9V to wtedy wyciagniesz max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Max mozliwosci to juz osiagnales. Daj 1,9V to wtedy wyciagniesz max.max to bedzie po odblokowaniu mnoznika i wymianie pamiątek na pc 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Max mozliwosci to juz osiagnales. Daj 1,9V to wtedy wyciagniesz max.max to bedzie po odblokowaniu mnoznika i wymianie pamiątek na pc 400tylko po odblokowaniu mnoznika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 a co zablokowany? nieładnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 a co zablokowany? nieładnie...no od 12.5 w gore to zablokowane jak wszedzie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 a co zablokowany? nieładnie...no od 12.5 w gore to zablokowane jak wszedzie :roll: to niemnoznik zablokowany na procku tylko masz plyte do bani zaprzeproszeniem bo czyta costam costam z procka , czyli procek ma do 12,5 i ona tak ustawia , moja plytka np mija to cos i moge dac nawet 25 mnoznik pisalo kiedys otym na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Max mozliwosci to juz osiagnales. Daj 1,9V to wtedy wyciagniesz max.max to bedzie po odblokowaniu mnoznika i wymianie pamiątek na pc 400:lol: Przeciez wszystkie Antki na Throughbredzie B maja odblokowany mnoznik :) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Na solteku max. 18 mnoznik bez czarow.Przynajmniej na moim biosie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 eeeeee sranie w banie jutro jade po ramy kingstona 333 i bedzie fsb 200 mam nadzieje to mnoznika nie trza bedzie juz kombinowac wiekszego PS. ciekawie temp procka - po 3h w CS mam 33*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 a co zablokowany? nieładnie...no od 12.5 w gore to zablokowane jak wszedzie :roll: to niemnoznik zablokowany na procku tylko masz plyte do bani zaprzeproszeniem bo czyta costam costam z procka , czyli procek ma do 12,5 i ona tak ustawia , moja plytka np mija to cos i moge dac nawet 25 mnoznik pisalo kiedys otym na forum to sie nazywa mnoznik 5ciobitowy :lol: ale nierozumiem czemu od razu mowic ze mobo do bani :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 a co zablokowany? nieładnie...no od 12.5 w gore to zablokowane jak wszedzie :roll: to niemnoznik zablokowany na procku tylko masz plyte do bani zaprzeproszeniem bo czyta costam costam z procka , czyli procek ma do 12,5 i ona tak ustawia , moja plytka np mija to cos i moge dac nawet 25 mnoznik pisalo kiedys otym na forum to sie nazywa mnoznik 5ciobitowy :lol: ale nierozumiem czemu od razu mowic ze mobo do bani :? niektorzy maja komplex i mowia ze wszystko inne niz to co oni maja to zlom:) no coz :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 a co zablokowany? nieładnie...no od 12.5 w gore to zablokowane jak wszedzie :roll: ehm, nie popatrzyłem w podpis :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 eeeeee sranie w banie jutro jade po ramy kingstona 333 i bedzie fsb 200 mam nadzieje to mnoznika nie trza bedzie juz kombinowac wiekszego PS. ciekawie temp procka - po 3h w CS mam 33*C hmm to puścisz kompa na wyższym fsb i bedzie śmigał, a jak jeszcze odblokujesz mnoznik, to wyciśniesz około 2.3 GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 eeeeee sranie w banie jutro jade po ramy kingstona 333 i bedzie fsb 200 mam nadzieje to mnoznika nie trza bedzie juz kombinowac wiekszego PS. ciekawie temp procka - po 3h w CS mam 33*C hmm to puścisz kompa na wyższym fsb i bedzie śmigał, a jak jeszcze odblokujesz mnoznik, to wyciśniesz około 2.3 GHzta jasne na tych zasranych samsungach to duzo nie wycisne :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 ile ci ida i na jakich timingach ? mnie chodza na 400 ale na dupianych timingach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 u mnie narazie wyciagnalem 194 na 2.5 -3-3-6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 a co zablokowany? nieładnie...no od 12.5 w gore to zablokowane jak wszedzie :roll: to niemnoznik zablokowany na procku tylko masz plyte do bani zaprzeproszeniem bo czyta costam costam z procka , czyli procek ma do 12,5 i ona tak ustawia , moja plytka np mija to cos i moge dac nawet 25 mnoznik pisalo kiedys otym na forum to sie nazywa mnoznik 5ciobitowy :lol: ale nierozumiem czemu od razu mowic ze mobo do bani :? niektorzy maja komplex i mowia ze wszystko inne niz to co oni maja to zlom:) no coz :roll:Masz na mysli tych co tu caly czas piep... Nvidia ROX ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 moje 3 grosze odnośnie procków 1800+ Seria JIUHB, końcówka DUT3C. Trochę to dziwny procek, (testy na epoxie 8K9A) - na mnożniku 13x i szynie 166 mimo usilnych starań - niestabilna praca... temp nie przekraczała 43C więc w normie... - mnożnik 12.5 i szyna 166 - bez zarzutu - leciutko podniesione napięcie... - defaultowy mnożnik i szyna 166 - bez podnoszenia napięć - 100% OK. Pamiętam jak sprawdzałem 1700+ DLT3C to działał spokojnie na 12*200=2.4 GHz (1.7V)... ten ma mniejsze możliwości - słabsza seria. Zobaczę ile na 8RDA pójdzie - na szynie 200. Niestety powoli 1700+ się kończą i trzeba coś innego kombinować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 moje 3 grosze odnośnie procków 1800+ Seria JIUHB, końcówka DUT3C. Trochę to dziwny procek, (testy na epoxie 8K9A) - na mnożniku 13x i szynie 166 mimo usilnych starań - niestabilna praca... temp nie przekraczała 43C więc w normie... - mnożnik 12.5 i szyna 166 - bez zarzutu - leciutko podniesione napięcie... - defaultowy mnożnik i szyna 166 - bez podnoszenia napięć - 100% OK. Pamiętam jak sprawdzałem 1700+ DLT3C to działał spokojnie na 12*200=2.4 GHz (1.7V)... ten ma mniejsze możliwości - słabsza seria. Zobaczę ile na 8RDA pójdzie - na szynie 200. Niestety powoli 1700+ się kończą i trzeba coś innego kombinować. ja zaraz zrobie moda na 1.8V i zobacze na ile wstanie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Hehe, VCore=2V :twisted: i 14*166 = 2,33 GHz :) narazie OK, jak przejdzie testy to dam znać :) buuuuuuuuu......... chłodzenie nie dało rady :twisted: zmieniam kulera na X-Dream'a i full obroty (zakładam nauszniuki) ----------------- po klikunastu minutach walki.... ----------------- Niestety do takiej pracy potrzeba WC :( najwyżej kilka minut stabilnej pracy to jest to co można uzyskać.., potem zwis... Posprawdzam możliwie najszybsze stabilne ustawienia i napiszę jeszcze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 czym pomalowac L11 do zmiany napiecia bo olowek zawodzi juz .... :( ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Hehe, VCore=2V :twisted: i 14*166 = 2,33 GHz :) narazie OK, jak przejdzie testy to dam znać :) buuuuuuuuu......... chłodzenie nie dało rady :twisted: zmieniam kulera na X-Dream'a i full obroty (zakładam nauszniuki) ----------------- po klikunastu minutach walki.... ----------------- Niestety do takiej pracy potrzeba WC :( najwyżej kilka minut stabilnej pracy to jest to co można uzyskać.., potem zwis... Posprawdzam możliwie najszybsze stabilne ustawienia i napiszę jeszcze... wodne, wodne i jeszcze raz WC, bo AC to lekki głośny przeżytek , jak dla mnie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Witam, Miałem tyle szczęścia że miałem Epoxa 8K9A (5 bit mnożnik) oraz standardowo VCore max 2V :twisted: w związku z tym mogłem experymentować bez malowania :D MAX stabilna końfiguracja - 13.5*166=2250 MHz - testowałem TYLKO na magistrali 166 (mało czasu) przy VCore 1.95-2.0 V temperatura dochodziła do 60C - radiator parzył w palce... ale stabilnie :D obniżenie VCore - zwisy, podnoszenie mnożnika - zwisy, próba puszczenia na FSB 200 - i oops - reset biosa :D coś nie wytrzymywało (pamęci ?) nawet na 10*200 nie wstawał :( to tyle... Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 czym pomalowac L11 do zmiany napiecia bo olowek zawodzi juz .... :( ? Kumplowi łączyłem mostki L3 szajsem do naprawy ogrzewania szyb(elpox) bo bylo pod ręką i działa już 4 miechy . Jak chcesz coś lepszego poszukaj było na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...