Skocz do zawartości
GenghisKhan

kupilem wreszcie 1800+ 0.13

Rekomendowane odpowiedzi

A czego nie 1700+??? Na 100% lepiej się kręci i mniej kosztuje.

lol - a co za roznica - bo ja nie widze seria ta sama proc ten sam - a to ze nie 1700 dlatego ze w sklepie nie bylo i te 5zeta musialem doplacic :(

i tak dojade z nim na jakies 2.2GHz zobaczycie!!! buahahahhahaha :twisted: :twisted: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co zablokowany? nieładnie...

no od 12.5 w gore to zablokowane jak wszedzie :roll:

to niemnoznik zablokowany na procku tylko masz plyte do bani zaprzeproszeniem bo czyta costam costam z procka , czyli procek ma do 12,5 i ona tak ustawia , moja plytka np mija to cos i moge dac nawet 25 mnoznik

pisalo kiedys otym na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to niemnoznik zablokowany na procku tylko masz plyte do bani zaprzeproszeniem bo czyta costam costam z procka , czyli procek ma do 12,5 i ona tak ustawia , moja plytka np mija to cos i moge dac nawet 25 mnoznik

to sie nazywa mnoznik 5ciobitowy :lol: ale nierozumiem czemu od razu mowic ze mobo do bani :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sie nazywa mnoznik 5ciobitowy :lol: ale nierozumiem czemu od razu mowic ze mobo do bani :?

niektorzy maja komplex i mowia ze wszystko inne niz to co oni maja to zlom:) no coz :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeee sranie w banie jutro jade po ramy kingstona 333 i bedzie fsb 200 mam nadzieje to mnoznika nie trza bedzie juz kombinowac wiekszego

PS. ciekawie temp procka - po 3h w CS mam 33*C

hmm to puścisz kompa na wyższym fsb i bedzie śmigał, a jak jeszcze odblokujesz mnoznik, to wyciśniesz około 2.3 GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeee sranie w banie jutro jade po ramy kingstona 333 i bedzie fsb 200 mam nadzieje to mnoznika nie trza bedzie juz kombinowac wiekszego

PS. ciekawie temp procka - po 3h w CS mam 33*C

hmm to puścisz kompa na wyższym fsb i bedzie śmigał, a jak jeszcze odblokujesz mnoznik, to wyciśniesz około 2.3 GHz
ta jasne na tych zasranych samsungach to duzo nie wycisne :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektorzy maja komplex i mowia ze wszystko inne niz to co oni maja to zlom:) no coz :roll:
Masz na mysli tych co tu caly czas piep... Nvidia ROX ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje 3 grosze odnośnie procków 1800+ Seria JIUHB, końcówka DUT3C.

Trochę to dziwny procek, (testy na epoxie 8K9A)

- na mnożniku 13x i szynie 166 mimo usilnych starań - niestabilna praca...

temp nie przekraczała 43C więc w normie...

- mnożnik 12.5 i szyna 166 - bez zarzutu - leciutko podniesione napięcie...

- defaultowy mnożnik i szyna 166 - bez podnoszenia napięć - 100% OK.

Pamiętam jak sprawdzałem 1700+ DLT3C to działał spokojnie na 12*200=2.4 GHz (1.7V)... ten ma mniejsze możliwości - słabsza seria.

Zobaczę ile na 8RDA pójdzie - na szynie 200.

Niestety powoli 1700+ się kończą i trzeba coś innego kombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje 3 grosze odnośnie procków 1800+ Seria JIUHB, końcówka DUT3C.

Trochę to dziwny procek, (testy na epoxie 8K9A)

- na mnożniku 13x i szynie 166 mimo usilnych starań - niestabilna praca...

temp nie przekraczała 43C więc w normie...

- mnożnik 12.5 i szyna 166 - bez zarzutu - leciutko podniesione napięcie...

- defaultowy mnożnik i szyna 166 - bez podnoszenia napięć - 100% OK.

Pamiętam jak sprawdzałem 1700+ DLT3C to działał spokojnie na 12*200=2.4 GHz (1.7V)... ten ma mniejsze możliwości - słabsza seria.

Zobaczę ile na 8RDA pójdzie - na szynie 200.

Niestety powoli 1700+ się kończą i trzeba coś innego kombinować.

ja zaraz zrobie moda na 1.8V i zobacze na ile wstanie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, VCore=2V :twisted: i 14*166 = 2,33 GHz :) narazie OK, jak przejdzie testy to dam znać :)

buuuuuuuuu......... chłodzenie nie dało rady :twisted: zmieniam kulera na X-Dream'a i full obroty (zakładam nauszniuki)

-----------------

po klikunastu minutach walki....

-----------------

Niestety do takiej pracy potrzeba WC :( najwyżej kilka minut stabilnej pracy to jest to co można uzyskać.., potem zwis... Posprawdzam możliwie najszybsze stabilne ustawienia i napiszę jeszcze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, VCore=2V  :twisted: i 14*166 = 2,33 GHz :) narazie OK, jak przejdzie testy to dam znać :)

buuuuuuuuu......... chłodzenie nie dało rady  :twisted:  zmieniam kulera na X-Dream'a i full obroty (zakładam nauszniuki)

-----------------

po klikunastu minutach walki....

-----------------

Niestety do takiej pracy potrzeba WC :( najwyżej kilka minut stabilnej pracy to jest to co można uzyskać.., potem zwis... Posprawdzam możliwie najszybsze stabilne ustawienia i napiszę jeszcze...

wodne, wodne i jeszcze raz WC, bo AC to lekki głośny przeżytek , jak dla mnie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Miałem tyle szczęścia że miałem Epoxa 8K9A (5 bit mnożnik) oraz standardowo VCore max 2V :twisted: w związku z tym mogłem experymentować bez malowania :D

MAX stabilna końfiguracja - 13.5*166=2250 MHz - testowałem TYLKO na magistrali 166 (mało czasu) przy VCore 1.95-2.0 V

temperatura dochodziła do 60C - radiator parzył w palce... ale stabilnie :D

obniżenie VCore - zwisy,

podnoszenie mnożnika - zwisy,

próba puszczenia na FSB 200 - i oops - reset biosa :D coś nie wytrzymywało (pamęci ?) nawet na 10*200 nie wstawał :(

to tyle...

Pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym pomalowac L11 do zmiany napiecia bo olowek zawodzi juz .... :( ?

Kumplowi łączyłem mostki L3 szajsem do naprawy ogrzewania szyb(elpox) bo bylo pod ręką i działa już 4 miechy .

Jak chcesz coś lepszego poszukaj było na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...