Skocz do zawartości
Sas1993

Router Netgear wgr614 v9 Problem z połaczeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam mały problem z routerem netgear wgr614 v9 dokładniej mówiąc nie mogę się z nim połączyć aby go skonfigurować:(

Wpisuje adresy takie jak w mau czy te które znalazłem w sieci i nic;/

Sterownika tez nie mogę zainstalować gdyż nie obsługuje mojego systemu (Windows Server 2008 R2 Standart)Pomóżcie

Edytowane przez Sas1993

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie podłączone jest wszystko jak należy czyli komp z routrem i router z kablem ethernetowym i za chama nie moge sie podłaczyc. KIedys tez tak mialem lecz zainstalowałem (chyba sterownik) który był na płytce i w tedy bezproblemowo wbiłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresetuj router i bez problemu powinieneś dostać się do strony konfiguracyjnej. Czy zmieniałeś coś w ustawieniach? Jaki masz teraz język w menu konfiguracyjnym? Nie trzeba instalować żadnych programów/sterowników/itp. Podłączenie przez kabel sieciowy to podstawa przy ustawieniach routera. Wpisujesz dobry adres w przeglądarce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy tak podlaczam jak trzeba czyli kabale ethernetowy do routera i z routera kablem do mojej karty. Przed zmiana systemu dzialako jak trzeba ale z Xp emigorwalem na Serwer 2008 R2 i tu juz nie smiga. A te SS ma dac jak mam podlaczony kabel ethernet prosto do karty czy jak wszystko z routerem podlacze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nie masz zainstalowanej karty sieciowej

screen z ustawien tcp/ip karty sieciowej gdy masz podlaczony kabel od sieciowki do routera

i screen z cmd>ipconfig/all ( nie wiem czy to polecenie dziala na tym systemie )

no i sprawdz czy pala sie diody przy wtyczce kabla sieciowego od strony komputera

Edytowane przez krzynek1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem wejsc z adresu który podałes

Na ss koncowka IP mi sie usunęła jak by co

PROBLEM ROZWIĄZANY MUSIAŁEM USTAWIC POBIEZ IP AUTOMATYCZNIE ZANIM POLACZYLEM SIE Z ROUTREM. DZIEKUJE ZA POMOC

post-185070-0-86205900-1292507908_thumb.png

Edytowane przez Sas1993

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinieneś zacząć od tego, że zmieniałeś system i od tego czasu zaczęły się problemy z połączeniem internetowym. Wyklucza to winę routera i wtedy znacznie szybciej znaleźli byśmy rozwiązanie. Do każdego routera zaleca się konfigurację automatyczną we właściwościach protokołu TCP/IP (w win 7 i vista będzie to Ipv4). Dla netgearów strona konfiguracyjna to http://192.168.0.1. Domyślna nazwa użytkownika: admin, hasło: password.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi