Skocz do zawartości
Slayer

Szatan - czyli kogo kręcą te rzeczy ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co, pewnie to zadne odkrycie :), ale mam takie uczucie ze Satanisci mówią bardzo mądrze, tylko niewiem czy tak mówią bo są bardzo mądży, czy bardzo sprytni.

W kazdym razie, ja zabardzo niewierze w Boga czy Szatana, wedlug mnie powstanie swiata oraz wysztko co nastapiło później jest dziełem chemi fizyki biologi.... Niewierze w Boga dlatego, ze na całym swiecie od zawsze ktos kltywowal rozne bóstwa, bylo ich tysiace, a dlaczego akorat mam wierzyzc ze jest jeden Bog ?, ludzie od zawsze mieli taką skłonność, ze niewytłumaczalne im rzeczy zawdzięczali bogom, ktorych istneinei kiedyś musiał wymyślić ktoś... Moglbym jeszcze sie rozwodzic konkretnei na temat chrzescijanstwa, ale to drazliwy temat wiec zaduzo niepowiem, wspomne tylko o jednej rzeczy ktora mnie kiedys drenczyla, a mianowiCie historia misji Jezusa, w skrocie - Bog wszechmogacy stwozył cały swiat, nas, a niemogl nam opuscic grzechow, musial zsylac swego syna zeby zostal on zabity i to mialo nam odpuscic grzechy :|, nic si ekupy nietrzyma. Z natury niejestem łatwowierny, nikt mi kitu niewcisnie, jestem realistą, a jak czytałem Biblie to z przykroscia stwierdzalem ze nic sie tam kupy nietrzyma :|, kiedy zadalem na religi jakies "trudne" pytanie to zawsze otrzymywalem odpoweidź "bo tak juz jest"

Ja dziekuje za takie coś.......

Osobiscie niemam nic do Chrzscijan, Satanistow, Swiatkow J, cczy arabusow, zaczynam sie tylko wtedy irytowac, gdy na siłe chca mi coś wcisnąć ...

Pozdrawiam wsyztkich

Ps. chetnie bym z kims podyskutowal na ten lub bardzo podobny temat, wiec jak cos, to smialo mnie komentujcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TDK medytacja ?? Na temat czego ?? Jak być złym ? :D Religia nie zaślepie tylko otwiera umysł. Twoja kultura osobista pokazuje ile jestes wart. Bedziesz sie śmiał ze mne ale baranim głosem (dosłownie). Poprostu współczuje. Myslisz ze jestes cos wart z diabłem. Jak umrzesz (choc ci tego nie życze z całego serca bo przepadniesz) to sie dowiesz jakiego bigosu sobie wyprodukowałes. pozdro

REED ZAMNKNIJ TEMAT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co, pewnie to zadne odkrycie :), ale mam takie uczucie ze Satanisci mówią bardzo mądrze, tylko niewiem czy tak mówią bo są bardzo mądży, czy bardzo sprytni.

W kazdym razie, ja zabardzo niewierze w Boga czy Szatana, wedlug mnie powstanie swiata oraz wysztko co nastapiło później jest dziełem chemi fizyki biologi.... Niewierze w Boga dlatego, ze  na całym swiecie od zawsze ktos kltywowal rozne bóstwa, bylo ich tysiace, a dlaczego akorat mam wierzyzc ze jest jeden Bog ?, ludzie od zawsze mieli taką skłonność, ze niewytłumaczalne im rzeczy zawdzięczali bogom, ktorych istneinei kiedyś musiał wymyślić ktoś... Moglbym jeszcze sie rozwodzic konkretnei na temat chrzescijanstwa, ale to drazliwy temat wiec zaduzo niepowiem, wspomne tylko o jednej rzeczy ktora mnie kiedys drenczyla, a mianowiCie historia misji Jezusa, w skrocie - Bog wszechmogacy stwozył cały swiat, nas, a niemogl nam opuscic grzechow, musial zsylac swego syna zeby zostal on zabity i to mialo nam odpuscic grzechy :|, nic si ekupy nietrzyma. Z natury niejestem łatwowierny, nikt mi kitu niewcisnie, jestem realistą, a jak czytałem Biblie to z przykroscia stwierdzalem ze nic sie tam kupy nietrzyma :|, kiedy zadalem na religi jakies "trudne" pytanie to zawsze otrzymywalem odpoweidź "bo tak juz jest"

Ja dziekuje za takie coś.......

Osobiscie niemam nic do Chrzscijan, Satanistow, Swiatkow J, cczy arabusow, zaczynam sie tylko wtedy irytowac, gdy na siłe chca mi coś wcisnąć ...

Pozdrawiam wsyztkich

Ps. chetnie bym z kims podyskutowal na ten lub bardzo podobny temat, wiec jak cos, to smialo mnie komentujcie

Wiare opiera sie na wiarze nie na tym ze wszystko masz znac. W koncu to tylko Bóg wie wszystko. Człowiek to istota którą może manipulować szatan wiec nalezy sie tego strzec. Nie wchodz w dyskusje z satanistami , skuszą cie jak Ewe wąż. Z jechowymi tesh nie polecam, ostatnio byli u mnie 2 razy i pytali sie czy człowiek moze zostać przyjacielem Boga. Powiedziałem ze to moja prywatna sprawa i cześć. Nie słyszeliscie moze w telewizji jak ludzi złe duchy opętują, straszne. Ci ludzie słyszą inne głosy tak jakby ktos nimi kierował itp. Jeśli nie chcecie mieć do czynienia z złymi duchami proponuje nie wczuwać sie tak bardzo w psedu religie al'a sekty typu satanisci. Pozniej egzorcyzmu itp to bardzo nieprzyjemne. TDK jestes zdemoralizowany dyskusja z tobą to tylko niepotrzebny wysiłek. Napewno kiedys zrozumiesz, mysle ze wszyscy na starość zaczynają sie zastanawiać co bedzie po śmierci. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TDK medytacja ?? Na temat czego ?? Jak być złym ? :D  Religia nie zaślepie tylko otwiera umysł. Twoja kultura osobista pokazuje ile jestes wart. Bedziesz sie  śmiał ze mne ale baranim głosem (dosłownie). Poprostu współczuje. Myslisz ze jestes cos wart z diabłem. Jak umrzesz (choc ci tego nie życze z całego serca bo przepadniesz) to sie dowiesz jakiego bigosu sobie wyprodukowałes. pozdro

REED ZAMNKNIJ TEMAT

Co, obroncy wiary koncza sie argumenty? Tak bede sie smial ale z twojej nieskonczonej glupoty tak samo jak nieskonczony jest "ojciec wasz niebieski" :twisted: :lol: :lol: . Co do mojej kultury osobisctej to co masz na mysli? Bo moim zdaniem jestem kulturalnym czlowiekiem, duzo bardziej kulturalnym niz chrzescijanie (przyklad-chlopak mocno wierzacy w waszego jedynego slusznego i sprawiedliwego ma NIEZLY UBAW gdy widzi czlowieka chorega na zespol downa albo okaleczonego 8O :x ).... i co??? Aha co do mojego paktu z diablem to tak, przyznaje sie, jestes tak zajebisty ze mnie zdemaskowales... zabilem mame, tate, psa, i cala rodzine i zlozylem ja w ofierze... heh wiedzialem ze katolicy sa zalosni ale ty bijesz wszelkie rekordy :D.

REED zostaw ten temat bo sie robi ciekawie, za chwile mnie oskarza o to ze jestem antychrystem :D (bo przeciez jestem ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jush podajrze pisałem ze jestes antychrystem poszukaj wyzej :wink: A jak nie znajdziesz to miałem to napisac 8) A czemuż miałbyś nie byc? Zachowujesz sie jakbyc był. Nie chce mi sie ciebie komentować. Argumentów to ja mam wiecej od ciebie. Wez wyjdz człowieku ze swojej nory i pokaz sie na swiat bo widze ze tylko w dziupli siedzisz i cie jakies zmory opetały. Ja wiem ze niekiedy małe dzieci robią swoim rodzicą na złość i zamiast być grzecznym stają sie urwisami a ty jeszcze nie wyrosłes z tego, szkoda. Ja jush tu nie zagladam sam kiedys dojdziesz to tego ze wszystko co zrobic innemu do ciebie wróci wiec przygotuj sie na nienawisc do ciebie ( nie odemne od twojego otoczenia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowa, słowa słowa......

Właściwie dlaczego mam wierzyć w tak młode bustwa jak Bóg czy Szatan - strasznie świeży pomysł, przed nimi było tak wielu, mieli wyznawców, kapłanów, świątynie..... ....byli dobrzy i byli źli, mali i wielcy, okrutni i miłujący... ... dajesz mi okrutnego Boga i mówisz że jest miłujący! Nie, dziękuje - przeżyje swoje życie podług własnego sumienia - a tłumaczyć się będe po śmierci temu prawdziwemu - przynajmniej nie będe skarżony o lizusostwo! Pozatym co mnie ma przekonać że akurat Tem jest jedyny, prawdziwy, wszechmocny???? A nie którykolwiek inny???

Wiecie mój kot widzi że go karmie, głaszcze, sprzątam kuwete - on myśli że jest bogiem - i poniekąd ma racje.... ;)

[iGI nie... tym sposobem to kazda religia lamie prawa innej religi (a chrzescijanstwo ma pienku z kazda patrz "nie bedziesz mial bogow cudzych przedemna").... .

NIE - w/w przykazanie jedynie wskazuje że chrześcjaństwo przyjmuje istnienie innych bogów, ale nakazuje z na pierwszym miejscu czcić tego jednego

(Ufff - ale bluźnie, ale tak z tego wprost wynika!)

aRoo]  (uosobienie dobra)

Jesteś tego pewny??? Czytałeś Biblie??? - Ja tak, i...

...i kiedyś też tak myślałem, ale czy WYRZYNANIE w imie wiary to dobro????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tdk - twoim najwiekszym bledem jest to ze chcrzescijaanstwo dla ciebie to radio maryja rydzyk , ksieza o niezawsze czystych sumieniach - dla mnie chcrzescijanstwo to wiara - mi sie kojarzy z papierzem - jezeli masz cos do niego to sorry nie maam o czym z toba rozmawiac.

Piszesz ze chrzescijanstwo jest najgorsza z religii - zaslepia mozg islam jest lepszy - Dla mnie Islam jest gorszy pod tym wzgledem bo chcrzescijanie nie sa tak zaslepieni ze wysadzaja w powierze meczetow, nie sa tak zaslepieni zeby napisac fuck the satan - jaak widzisz nikt jeszce tak nei napisal a juz 2 osoby obrazily chrzescijan i to w sposob swiadczacy o tym ze sa jeszce dziecmi.

Mozesz sobie pisac ze satanisci nie zabijaja dzieci zwierzat - moze ty nie zabijasz ale sa przypadki nieustanne mordownia ludzi czy zwierzat (nie tk dawno temu stnisci zabili dziewczyne i chlopaka podczas rytualnej mszy) u nas np kolo cmentarza skladaja ofiry z zwierzat - widac czesto slady krwi zawiazane petle na drzewach.

Dla osob zakladajacych ten topic i dla ciebie moze to zabawa ale zabawa ta czesto przemienia sie w cos wiecej.

Ja szanuje drugiego czlowieka (poza amerykanami :PPP a dokladniej g bushem :PPP) i dla mnie wykladnikiem czy religia jest dobra czy zla jest to w jaki ona sposob traktuje druga osobe - satanizm - tu loczy sie tylko wlasne dobro nawet kosztem innych - dl mnie jest to wiec zla religia bo tez mysle o sobie i mi nie odpowiada ze jakis inny satanista bedzie mnie wykorzystywal zeby zaspokoic swoje potrzeby.

Przyszlo mi do glowy jeszcze jedno - wyobrazmy ze satanizm zadominowaal na swiecie i co wtedy ???? pewnie bys byl zajebiscie zadowolony zreszta jak slayer i inni - podobalo by ci sie gdyby ktos ci zaj... w gebe bo spodobalo by mu to sie albo stadko satanisstow- pedalow (nie obazajac homoseksualistow) podlecialo by do ciebie i zaczelo brac od tylu pokolei bo mieli by wlasnie na to ochote.

Narzekacie ze was ktos okradl pobil a jednoczesnie popieracie forme kultu dla ktorej jest to chleb powszedni - troche to nielogiczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehm moze reed jednak zamkniesz :?: Bo zaczynaja sie wyzwiska, obrazanie innych religi itd................. :?

Jak sie Panu wątek nie podoba , to nie musi go Pan czytać.Typowe egoistyczne podejście , mnie sie nie podoba , to trzeba go zamknąc dla wszystkich nie?Po co zwracać uwage na innych ludzi?A co do topic`ku to widze że na forum , ludzie mylą satanizm z pseudo satanizmem.Obecnie sataniści nie wierzą w szatana , ludzie stają sie mądrzejsi to religia też musi ewoluować , sataniści nie wierzą w szatana jako byt osobowy tak jak kotolicy w Jehowe.Szatan dla satanisty to tylko symbol który symbolizuje , umysł, zwierzęcą naturę, przebiegłość, egoizm itd. Podzielam obawy katlików że satanism może być złem , ponieważ daje wolnośc wyboru , nieograniczoność moralną czyli wolność.Twój umyśł , twój wybór , to już tylko od człowieka zależy czy będzie dobry czy zły.Zresztą podobnie jak u katolików , nikt już sie nie stosuje do tych przykazać , katolicy postępują teraz jak sataniści nie ograniczają sie niczym i taka jest prawda .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Religia nie zaślepie tylko otwiera umysł.

tak powinno byc ale nie powiem zeby kosciól kiedykolwiek popieral nauke w szeroko rozumianym zakresie - cofnij sie pamiecia jakies pare setek lat wstecz i zaowaz ze kosciol mial zawsze jakies waty do badan naukowych oraz do pogladow sprzecznych z zamyslem kosciola - zawsze trzeba bylo robic wszystko wedlug regol - isc wytyczonymi sciezkami a nie sie rozwijac w dziedzinach jeszcze niepoznanych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak powinno byc ale nie powiem zeby kosciól kiedykolwiek popieral nauke w szeroko rozumianym zakresie - cofnij sie pamiecia jakies pare setek lat wstecz i zaowaz ze kosciol mial zawsze jakies waty do badan naukowych oraz do pogladow sprzecznych z zamyslem kosciola - zawsze trzeba bylo robic wszystko wedlug regol - isc wytyczonymi sciezkami a nie sie rozwijac w dziedzinach jeszcze niepoznanych...

No jak to ?? 8O

Przeciez sw. Inkwizycja niosla "kaganek" oswiaty pod strzechy :lol:

Z wielkim "zapalem" pomagali rozwijac nauki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGI: popieram Cie w 100%, sam bym lepiej tego nieujoł

Wedlug mnie jezeli w jakiejs wierze dozwolone jest "robienie to naco ma sie ochote", jest neidorzecznoscią, to dlatego, ze jakis czlowiek niezrównowazony psychicznie, moglby wyrządzic wiele krzywd innym i sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wiarę (dowolną, żeby nie było że się kogoś czepiam) to posłużę się małym cytatem :

"Never try to understand

accept, obey

follow followers

and forget who you are"

Co do IGI'ego i świata zdominowanego przez 'satanistów' : tak masz rację :D - w takim świecie silni robią co chcą ... zupełnie tak jak teraz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... A co wnim jest takiego pociągającego, co mogło by kręcić :?: :roll:

Czarne msze, dziewice na oltarzu i takie tam popierdulki :P

Zapomniales dodac nagie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak ot- co powiecie ma taki "fajny" tekst rasowego Hard- Corowego Hip -Hop ;)

"Wysiadam z Mazdy, zaraz zobaczysz gwiazdy.

Zjeb.any haszem powie ci to każdy,

że jestem świrem, pycholem i ch.uj.

Nie wierzysz? No to ku.rwa zobaczysz gnuj.

Zrobię ci jazdę, wyrwę pół ryja.

Wytłukę ci oko przy pomocy kija JOŁ!

9 MM Don Corleone. Wiesz o co chodzi? JUż jest zrobione, zastawione.

W Lombardzie handluję złotem.

Palę scuna, jestem robotem.

Rozk.órwię cię młotem na waszykieli (?)

La la la la la la la.....

D.upa sra, to k.urwa.  

KLK specjalnie dla...

..wszystkich chorych psychicznie.  

Jest kultowo, jest magicznie.

Ref. :Pam parampa pam pam pam.

Wypierdalam cały gram!!"

No i dalej tam coś tam ;)

A to tak apropo czego ? Bo troche nie rozumiem. Masz jakieś kompleksy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topic jest niezły. Satanizm, dla niektórych dziwna rzecz. Spox, można sobie pogadać, ale dlaczego zjechaliście na temat chrześcijaństwa :? :? Kolejny temat obrażający chrześcijanów, proszę moderatorów - zamknijcie topic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. "..Bo rodzisz sie , umierasz i nic ponadto , nie za wesolo , a wtedy ludzie lakna ... powodu swego zycia jedynego , lub niejedynego ; od opcji zalezy ... w ktora sie wierzy ; mocniej , mniej mocniej lub mocniej inaczej" - powod poszukiwan wyzszego sensu (w przypadku braku milosci , uczuc itp)

2.Czasem pochodną zła jest dobro

3.czasem pochodną dobra jest zło - nie jestesmy doskonali ; czasem za bardzo sie staramy , zapominamy szczegulow- a propo wychowania

4.Szatan to calkiem zayebiscie wygladajacy ziom (pozorne dobro) ktore w konsekwencji dzialan tworzy zlo (zwykle dowiadujemy sie dopiero po fakcie ;/)

5.Jesli jestesmy TU TYLKO JAKIMS PRZYPADKIEM , dla wielu z NAS z pewnoscia poswiecenie , czynienie dobra w obliczu doswiadczanego zla moze NIE MIEC ZADNEGO SENSU.

6."I say ; You'll pay. I pray You gonna' burn in hell !!" - niektorych wiara opiera sie na takich zalozeniach. tego niestety zweryfikowac sie nie da.

7. Kosciol rzeczywisty to LUDZIE , a nie ideal. Wiec nie oczekujcie za wiele.Dlaczego smierdoli sie tyle o wybaczaniu.Zakladajac , ze nie jestesmy idealni pozwalamy sobie na omijanie tego nakazu. Teoretycznie wiec , albo my (praktykujacy , niepraktykujacy , wiezacy w kutasa swiatowida , w swoj bol , w idealna forme podporzadkowana naszym potrzebom) nie potrafimy podjac chrzescijanstwa , czy tez czegokolwiek innego co jest pochodna ewolucji kosciola , albo jestesmy slepi.

8.Wiele aspektow skladajacych sie na historie kosciola jest pelnych KONFORMIZMU i wszelakich herezji.

9.Jesli to rozumiecie to iddzie za mna :lol: (NIEZADOWOLENIE powod powstawania odlamow , sekt)

10.Czym byloby dobro bez zla ?

11.Cala biblia moglaby byc spisem mitow , czy nawet forma fantastyki. Przeciez wiara nie powinna opierac sie wylacznie na faktach (caluny turynskie itp)

12.Wyznawcy Lucyfera nie powinni oczekiwac jakiejs wdziecznosci. To jest sprzeczne z jego doskonalym planem ;P

W tym calym balaganie wiem napewno - nie nadaje sie ani do jednej , ani do drugiej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest taki , ze naukowe dociekanie tak zwanej "prawdy" moze doprowadzic do jej zaprzeczenia. Kosciol to ludzie - czasem madrzy , czasem glupi i zdominowani przez wladze".WIEDZA jest jak najbardziej potrzebna ; sprzyja akceptacji , zrozumieniu (przynajmniej w wiekszosci przypadkow).

Ciemna strona mocy predzej czy puzniej zabije. Moc najczesciej czerpana jest z dobra - pozornie wydaje sie byc inaczej.

Co do regol - pochodna dobrej intencji moze byc zlo. Czasem sie wydaje , ze czynimy dobrze , a mozemy krzywdzic. Zreszta wladza absolutna (koscielna , czy panstwowa) wymaga JAJ ; a wielu ich nie mialo ;/

To prowadzi do wniosku , ze ;

NIEWIEDZA JEST JEDNYM Z NAJCIEZSZYCH GRZECHOW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi