Met Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Mam problem, może ktoś się z tym spotkał. Zmieniłem kartę z 8800GT na GTX460 (Gigabyte z lekkim OC). Pojawił się problem: jak włączam kompa to za pierwszym razem czarny ekran, system się ładuje normalnie. Muszę go wyłączyć i włączyć spowrotem aby karta dała sygnał na monitor. Zwykły reset nie pomaga. Karta podpięta prawidłowo - oba wtyki 6pin do zasilacza. Zasiłka jest 550 BeQuiet i powinna bez problemy pociągnąć, nie miałem z nią wcześniej problemów. Sprzęt jak ten pierwszy w opisie, na wszelki wypadek wszystko ,,odkręciłem''. Jak już system wstanie, to wszystko działa, jest stabilnie, itd. Problem tylko przy starcie, albo przy wybudzaniu z uśpienia/hibernacji. Karta sama w sobie raczej OK - testowałem u kumpla. Oba wyjścia DVI sprawdzałem. Ustawiłem też BIOSie domyślną grafikę (wybór: PCIe, PCI, integra), ale to nic nie zmienia. Nie wiem dokładnie ile czasu musi minąć od wyłączenia kolejnego włączenia aby nie było obrazu (parę minut - jest ok. parę godzin - brak obrazu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Czyżby mobo sie gryzło z karta ? Miałem podobny przypadek na jakimś Gigusiu na AM2 i 9600GT ... wymiana karty i wszytko wrociło do normy.... Chyba ze sama karta jest niepewna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Jeśli nie gryzienie to pozostaje kwestia wyeksploatowanego zasilacza który nie może podjąc 460@oc na starcie. Sam mam podobny zestaw - C2Q, 2xHDD, 460 z DP 550W i rusza za pierwszym razem. Czy cep na 2.83GHz czy na 4GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...