Orgiusz Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zdecydowanie NIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Coś kombinują bo Steam przed chwilą pobrał mi jakiś plik i po wejściu do gry okazało się, że zamiast wersji 1.3.7.0 mam 1.2.12.0 :huh: Edytowane 16 Grudnia 2011 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 A mi od kilku dni steam wywala, że nie może zsynchronizować plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 A używałeś opcji w Steam we właściwości gry: "Sprawdź spójność plików gry" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 No w końcu jest mod porządny pod UI. Link. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Nie podobają mi się te dodatkowe pliki, które wymaga ten mod, czyli "Skyrim Script Extender (SKSE)", czy to nie jest jakiś hack do steam mogący wykraść hasła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Nie podobają mi się te dodatkowe pliki, które wymaga ten mod, czyli "Skyrim Script Extender (SKSE)", czy to nie jest jakiś hack do steam mogący wykraść hasła ? Nie jest. Script Extender w serii TES to norma, był MWSE, był OBSE i większość fajnych modów ich wymagała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Natomiast OBSE/SKSE polecam ściągać ze strony autorów lub tesnexus, bo istotnie kilka razy były przypadki, że pojawiała się w necie wersja z niespodzianką w bibliotekach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 dla dopelnienia dodam ze jeszcze w ramach bethsedy byl FOSE I NVSE dzieki to ktorym mozna fajne rzeczy z gra zrobic bo standardowy jezyk skryptow w grze nie ma nawet petli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KombinezonMario Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Czy ktoś kto gra już bardzo długo może powiedzieć, czy warto zaczynać grać, zakładając, że mam czas tylko weekendami i to też nie za wiele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Jak najbardziej, bo w takim tempie grania, gra starczy Ci na około rok lub więcej w zależności czy lubisz szukać zadań pobocznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Tylko uważaj, bo tak wciąga, że gra znjdzie czas za Ciebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zarwane nocki, spotkania odwołane pod pretekstem choroby etc - takie rzeczy zdarzały mi się tylko przy TESach, kilku seriach anime i kilku książkach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wreszcie znalazłem remedium na ulepszenie zasięgu rysowania obiektów :) Do pliku w moich dokumentach..../skyrim.ini należy wkleić: [General] sLanguage=POLISH uGridsToLoad=11 uInterior Cell Buffer=32 uExterior Cell Buffer=204 iPreloadSizeLimit=262144000 Z uGridsToLoad= trzeba posprawdzać kilka ustawień. Na 1 screenie bez modyfikacji ini na drugim uGridsToLoad=11 wkleiłem to do pliku, ale straciłem za dużo klatek więc chciałem wrócić i usunąłem to, przywracając plik który zmieniłem i teraz gra się wysypuje do pulpitu po próbie załadowania ostatniego stanu gry + samo menu startowe wczytuje się dłużej wcześniej wszystko działało stabilnie i bez zastrzeżeń, czy ten wpis zmienia coś jeszcze co trzeba z powrotem poprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wpisz to na powrót do tego pliku, odpal grę i wczytaj save, następnie zminimalizuj grę, przejdź do tego pliku i zostaw: [General] sLanguage=POLISH uGridsToLoad=5 5 to domyślna wartość, teraz wróć do gry i w konsoli wpisz refreshini teraz wystarczy zapisać grę i już :) Ja po kilku próbach zostawiłem uGridsToLoad na 7. Dalej widać znaczną różnicę a wydajnościowo jest już ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 (Było) Za wszystko odpowiada zmienna "uGridsToLoad", która zapisywana jest razem z zapisami gry, więc jej zmiana na mniejsza powoduje wysypanie. Poniżej sposób na zmniejszenie tej wartości. 1. Uruchom grę (wczytaj zapis i wejdź do gry) z ustawionym uGridsToLoad na te 11 2. Alt + Tab, a następnie otwórz Skyrim.ini i zmień wartość uGridsToLoad do domyślnie 5 lub takie, które uznasz za płynne w czasie gry. Zapisz ini. 3. Alt + Tab z powrotem do gry, a następnie naciśnij klawisz ~ aby otworzyć konsolę i wpisz "refini" (bez cudzysłowiu), aby odświeżyć plik ini. Zapisz grę. 4. Zmień obszar gry lub najlepiej ją zrestartuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 ok, dzięki już działa wystarczyło wczytać trzeci save wstecz gierka wymiata, warto te 100pln wydać, w święta będzie co robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j50u0zUeCmU# EPIC :lol2: Edytowane 22 Grudnia 2011 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 (edytowane) TESV Acceleration Layer (mod podnoszący sporo wydajność w miejscach zależących bardzo od CPU, czyli np miastach) i link do tematu How can Skyrim be so unoptimized? Modders do better job than Bethesda. W skrócie jest spora "burza" na temat tego jak nie optymalnie został chociażby skompilowany build do release-a. Nie mówiąc o samych źródłach, nawet kompilacja nie została zrobiona w trybie "produkcyjnym", czyli włączeniu/wyłączeniu odpowiednich flag w kompilatorze. Modderzy domagają się udostępnienia wewnętrznego kompilatora. Ciekawe jaka będzie odpowiedź Bethesdy. Także próbujcie bez zastanowienia :) Edytowane 23 Grudnia 2011 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Może wypróbują posiadacze angielskiej wersji bo mod działa wyłącznie z wersją 1.3.10.0 a u nas nadal 1.3.7.0 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Wniosek z tego, że czas się pożegnać z wersją PL i przesiąść na ENG. EDIT: wiem, że jeszcze nie ma CS, ale jest już jakieś narzędzie do zarządzania modami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Nexus Mod Manager :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Dokładnie costi, Nexus Mod Manager, przez niego wgrywałem m.in. SkyUI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Sankju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Nie musisz się żegnać z PL wersją, jakiś czas temu zassało mi już tego najnowszego patcha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Wydaje mi się, że na 1.3.10 proc jest mniej obciążony, nie łapie takich temperatur, grafika jakby płynniej, a nie mam jeszcze 290.53 beta - za raz zarzucę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Ja z ciekawości zainstalowałem te beta sterowniki i nic nie dały, sprawdzałem w jednym miejscu w białej grani. Teraz mam wrażenie nawet, że gra jakby bardziej szarpie, tzn. fps jest dość wysoko, ale ma się wrażenie jakby animacja szarpała. Chyba, że z modami przesadziłem bo o ile wcześniej przy zmienionym launcherze (skyrim 4gb) gra była stabilna jak skała to ostatnio zdarza się raz na kilka godzin jej wysypać. Modów już nazbierałem 4,2GB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 (edytowane) Jednym z ulubionych zajęć mojej 5-cio letniej córki wieczorami przed snem było oglądanie jak tata "gra w rycerza". Nie powiem, aktywny kibic. Dzisiaj troche leniwym popołudniem przyszła z pytaniem czy Ona też może sobie zagrać. Sceptycznie odstąpiłem klawiaturę, pokazałem tylko którym klawiszem się chodzi : Edytowane 26 Grudnia 2011 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2011 Trzeba było dać pada i szukać moda na jakiegoś chowańca [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Jednym z ulubionych zajęć mojej 5-cio letniej córki wieczorami przed snem było oglądanie jak tata "gra w rycerza". Nie powiem, aktywny kibic. Dzisiaj troche leniwym popołudniem przyszła z pytaniem czy Ona też może sobie zagrać. Sceptycznie odstąpiłem klawiaturę, pokazałem tylko którym klawiszem się chodzi : http://www.youtube.c...eature=youtu.be Umarłem przy pułapce. Opanowałem się, ale niedźwiedź mnie dobił. ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...