Berial Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam Chciałbym zakupić monitor panoramiczny, najlepiej 24 calowy. Generalnie taki na którym wygodnie się pracuje - głównie praca z tekstem. Mam na ten cel przeznaczone max 1000zl (najlepiej jednak jakbym zakupil za 800). Zależy mi na tym żeby było HDMI oraz regulowana wysokość. Nie wiem jednak czy lepiej brać monitor 16:10 czy 16:9. Tak jak napisałem wyżej monitor będzie używany głównie do pracy z tekstem oraz do oglądania filmów. Można coś ciekawego znaleźć za tą cenę ?? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 16:9 bo 1080 pixeli w pionie to nadal dużo jeżeli chodzi o pracę w stystemie a w filmach będzie dużo wygodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berial Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Możesz polecić jakiś konkretny model ?? EDIT Znalazłem coś takiego Samsung SyncMaster SM2443BW co prawda nie ma HDMI ale wyglada zachęcająco. Chyba jednak będę się skłąniał do 16:10 Edytowane 12 Grudnia 2010 przez Berial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 A co to znaczy, ze w filmach bedzie wygodniej? Obecnie mam 1680*1050 - 16:10, zalaczam film w Allplayerze ... na dole i gorze mam czarne paski - mnie sie to podoba, bo napisy nie nachodza na obraz. Czy w 1920*1080 - 16:9 bede mial to samo - czyli te czarne paski, gdzie wyswietle napisy, czy obraz bedzie rozciagniety i paskow brak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Będziesz miał to samo tylko paski mniejsze, jakieś 10%. Bo żaden film nie jest w standardzie 16:9. Edytowane 8 Stycznia 2011 przez Havoc 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Będziesz miał to samo tylko paski mniejsze, jakieś 10%. Bo żaden film nie jest w standardzie 16:9. Jak to nie? HD 720p, 1080p to co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Paski i tak będą - część filmów kręcona jest w formacie 17:9, 21:9 itd. Oznacza się je i tak 720p, 1080p, bo wygodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Wiem, że często nie odpowiadają wymiary dokładnie ze względu na format kinowy ale zdarza się, że jest jak powinno. Seriale są w 720p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Będziesz miał to samo tylko paski mniejsze, jakieś 10%. Bo żaden film nie jest w standardzie 16:9. Są dostępne filmy i seriale w 16:9. Wtedy nie będzie pasków na górze i dole. Edytowane 8 Stycznia 2011 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...