Oracle Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam. Jakie będzie stabilne napięcie dla athlona jak w temacie? ustawiony jest teraz na 4x1600Mhz i w zupełności starcza mi do mojej pracy. Ale przy okazji chciałbym obniżyć mu zasilanie. Było około 1.4V teraz dałem 1.3625V ile jeszcze można spokojnie zjechać w dół? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Ile wlezie, sprawdzaj stabilność Linxem lub orthosem i sukcesywnie obniżaj volty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Tak ale chciałbym od jakiegoś poziomu zaczynać a nie obniżać cała drogę sprawdzając stabilność, obawiam się że przy zejściu z 2.8 na 1.6 może być całkiem duży przedział napięcia stabilnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Mój phenom robi 1.8 GHz na 1.1V, a 900MHz na 0.65V. Jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz, ale 1.1V powinno być stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Ok więc zacznę od 1.15V - 1.1V Dzieki za odpowiedzi. Swoją drogą mierzył ktoś jak się zmienia pobór mocy po takim downclocku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Cpuid podaje przybliżoną, obliczoną moc cpu. Ponadto jeszcze nie używasz to moge polecić k10stat, teraz kiedy to pisze mam ustawione 4x400mhz 0,7V :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Mój robi 4x400 przy 0.45V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Jak twój x3 robi 4x400 mhz ? Chyba że sygnaturka nieaktualna :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 (edytowane) A jak to w ogóle osiągnąć? Używam Overdrive'a i nie pozwala mi zjechać niżej niż 1600. PS. Jaki Cpuid? To jest przecież ta firma która produkuje ten soft. Chodzi ci o CPUZ? Edytowane 12 Grudnia 2010 przez Oracle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 (edytowane) PS. Jaki Cpuid? To jest przecież ta firma która produkuje ten soft. Chodzi ci o CPUZ? Sory chodziło mi konkretnie o hardware monitor CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting A zamiast amd overdrive spróbuj k10stat, troche mało intuicyjny ale jak się ogarnie bardzo użyteczny, w tym wątku masz troche o nim. Amd Phenom X4 - Deneb | 4 Cores | 45nm | L3 6mb Shared - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 73 Edytowane 12 Grudnia 2010 przez Stolar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Pokażesz jak to masz u siebie ustawione w tym programie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 A jak to w ogóle osiągnąć? Używam Overdrive'a i nie pozwala mi zjechać niżej niż 1600. K10stat - którego ktoś już wspominał - na to pozwala. Aczkolwiek ja mam BE, czyli odblokowane mnożniki, jakkolwiek w dół chyba będziesz mógł jechać bez ograniczeń, przynajmniej ja tak miałem na starym phenomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 Jak twój x3 robi 4x400 mhz ? Chyba że sygnaturka nieaktualna :lol2: Robi 4x3800, więc czemu miałbym nie zrobić 4x400 :) Na załączonym obrazku ekstremalnie niskie napięcie i taktowanie. Na co dzień mam 4x400 @0.45, pasywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 Możecie zmierzyć moc pobieraną przez kompa przy tak niskich napięciach na CPU. Chciałbym złożyć kompa do pracy 24/7 który w razie potrzeby dysponuje sporą mocą obliczeniową a w spoczynku nie zużywa dużo prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...