elguero Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 Dotychczas korzystałem z karty tv WinFast TV2000XP Expert z oprogramowaniem WinFast PVR a póżniej PVR2 i byłem zadowolony dopóki nie zmieniłem systemu operacyjnego na Windows 7 x64. Mam komputer stacjonarny z płytą główną Asus P5QSE Plus i mimo szczerych chęci i straty czasu nie udało mi się całkowicie uruchomić tej karty na windows 7 x64. Odbiera w miare dobrze wizję, nagrywa, ale jest całkowity brak głosu tak przy odbiorze programów jak i na nagranych filmach, mimo nowych sterowników do karty pod windows 7 x64 i oprogramowania PVR2. Dlatego postanowiłem szukać innej karty lub tunera tv, zewnetrzy lub wewnętrzny aby tylko działał bez problemu pod windows 7 x64, miał możliwość odbioru programów z anteny i z kablówki oraz nagrywania i robienia zrzutów z ekranu (chodzi mi o możliwość robienia zdjęć z ogladanych filmów czy programów tv). Mile widziane wyjście hdmi. Mam kablówkę z upc cyfrową i filmy oglądamy na telewizorze ale ja jestem na rekonwalescencji po wypadku; dużo czasu spędzam w domu, chcę więc mieć możliwość odbioru programów tv gdy pracuję na kompie, szczególnie póżną porą gdy domownicy śpią. Wystarczy mi wtedy odbiór analogowy ale z możliwością nagrywania i robienia zrzutów. Podobno niektóre tunery firmy Compro działają bez problemów pod windows 7 x64 ale nie znam ani tej firmy ani jej tunerów dlatego proszę o sugestie jaka karta tv czy tuner byłby pod windows 7 x64 najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2010 Może coś źle skonfigurowałeś? Mam taką samą kartę i nie mam problemu zarówno z obrazem jak i dźwiękiem. Wieczorem podam swoją konfigurację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elguero Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Może coś źle skonfigurowałeś? Mam taką samą kartę i nie mam problemu zarówno z obrazem jak i dźwiękiem. Wieczorem podam swoją konfigurację. Może. Na XP i Vista dawałem rade a na windows 7 x64 jakoś nie udaje mi się. Stale coś jest nie tak. Dlatego zdecydowałem sie na ew. zakup innej karty lub tunera, który będzie bez problemów pracował pod windows 7 x64, odbierał tv z anteny i z kablówki (analog wystarczy) będzie miał możliwość nagrywania i robienia zrzutów. Ale bardzo dziękuję za odpowiedż i chęć pomocy. Chętnie skorzystam z opisu Twojej konfiguracji. Spróbuję też inaczej podać sygnał audio z karty tv na wejście karty muzycznej. Doświadczenia i nauki nigdy za wiele dlatego chętnie korzystam z pomocy i sugestii innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Aha zapomniałem o tej konfiguracji ;) U mnie program jest w ten sposób skonfigurowany. Głośniki są podłączone do AUXa na karcie dźwiękowej, system to również 64 bitowy w7 i nie ma problemu z dźwiękiem. Sterowniki pobrałem ze strony producenta i chyba są to najnowsze sterowniki. A może to nie problem z kartą TV a z kartą dźwiękową? Pokombinuj jeszcze z jej ustawieniami, jeśli nie działa podłączone do AUXa to spróbuj podłączyć pod CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...