Skocz do zawartości
TwisT

Gotowy zestaw 2,7k. Czy coś do zmiany?

Rekomendowane odpowiedzi

No niestety musze dokonać wyboru w proline.. Innemu klientowi jakoś nie było problemu wytłumaczyć, że lepiej będzie kurierem z gdańska no ale coz.. trzeba sie dostosowac do potrzeb rynku.

Jeszcze taka moze MSI GF GT240 1024MB DDR5 128bit PCI-e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katowice. Ja składam ale nie ja kupuje :) kolega jezdzi za czesciami ktore mu polecam a potem jeszcze mu poskladam. Dzieki za pomoc, namowie go na tego asusa chyba

A takie pytanko, karty które podaliście to DDR3. Nie powinny być piąteczki? Czy w tym przedziale nie robi aż takiej róznicy/ciezko o dobra karte z gddr5?

Edytowane przez TwisT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, po paru próbach poskładałem zestaw dla córki znajomych (14 lat)

LG W2343T 635

Cooler Maste Elite 430 200

Goodram 2X2GB DDR3 170

ASRock M3A770DE 220

AMD Athlon II X3 445 265

Samsung 500GB F3 140

Samsung SH-223C 65

Fortron FSP500 189

Windows 7 Home Premium 375

Inno3D GeForce GTX 260 459

Długo nad grafiką się wachałem ale "zaszalałem" Ciężko miałem się zmieścić w 2500 i tak udało mi się te 2700 "wymusic"

Ma ktoś jakieś zastrzeżenia?

Komputer do gier i netu. Gry zapewne z serii Sims, no ale mówili mi, żeby porządny sprzęt był.

Przy okazji ktoś wie ile procesorow ma ten gtx 260 z esc? przypuszczam ze 192, ale warto zapytac ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku pamięci na karcie graficznej liczy się jej przepustowość, która jest zależna od kontrolera i taktowania pamięci. Kontroler w 250GTs jest 256 bitowy, taktowanie pamięci 2000mhz = ~70GB/s. Natomiast w 240GT masz 128bit'owy kontroler i takty 3400mhz co daje przepustowość ~55GB/s.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi