Skocz do zawartości
Janusz_K

Jakie ulozenie przewodow w kablu do LAN'a

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie tego:

zdesperowany zrobilem format dysku, ale wczesniej zalatwilem sobie sieciowke 3com'a i jeszcze gratis jakas noname na chipsecie SIS'a. Wlozylem 3com'a i zainstalowalem system. Jak sie okazalo bylo jeszcze gorzej !!!

To w takim wypadku co mi zalezy wloze jakis syf (ten na SIS;ie) i co sie okazuje net chodzi normalnie !! Zapierdziela spowrotem tak jak kiedys !! Jest super wspaniale !!

Jest jeszcze jedna rzecz ktora mnie martwi mam IP 192.168.0.67 (??). Ale narazie nic nie ruszam bo jeszcze zepsuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, ale jak scisniesz wg standardu to mozesz poscic powyzej 100m na zwyklej (czytaj - niemarkowej) sieciowce, a jak nie to nie zawsze bedzie chodzic..... (sprawdzone doswiadczalnie :D)

[...]Sa nie wazne dla tego kto wie co robi.

wie co robi....a nie na pale sobie poprzeklada

btw. po tak dlugim czasie , wreszcie ktos podziela moja opinie na temat kolorow skretki ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sklada sie z drutu/linki oraz izolacji....i zgadnij co ? , nie ma znaczenia jakiego koloru jest izolacja.....naprawde, moze nawet byc przezroczysta

dobra, to zdanie mnie przekonalo :P ale skoro kolorki sa bez znaczenia to musze oje.bac mojego wykladowce od infy (i cisco :) ten sam typ :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi