Skocz do zawartości
Guga

Sony TV efekt przycinania się obrazu najmniejszy. Dlaczego?+Kto produkuje procesory dla TV Sony?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dosyć dziwne pytanie i nie wiem czy ktokolwiek na nie mi odpowie. Mianowicie, sprawdzałem ostatnio grę z ps3 [killzone2] na 4 wiodących markach tv -Sony, Samsung, Philips i LG. Wszystkie były wyposażone w 100Hz etc. [mniej więcej ten sam poziom parametrów i ta sama półka cenowa]. Dlaczego w niektórych telewizorach przy włączonych opcjach 100Hz, kontrast dynamiczny itd. Generalnie każdy z tv miał ustawienia obrazu na maksa. Dlaczego więc tylko w tv sony efekt "przycinania się", "zacinania", "klatkowania" animacji był najmniejszy? W pozostałych tv ruch głową w bok sprawiał iż obraz się zacinał. Czy chodzi tutaj o elektronikę i wydajność procesorów? Jeśli tak to mam drugie pytanie:

Kto dla tv sony produkuje wszystkie procesory? Słyszałem, że Toshiba robi je dla Wszystkich producentów.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Guga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprecyzowales jaki dokladnie tv soniacza testowales i zachwalasz.

Niemniej utwierdze Cie w przekonaniu, iz chodzi o procesor bravia engine 2 lub 3 do tego dochodzi IB reduction - redukcja rozmycia obrazu oraz wspomniany przez Ciebie Motionflow 100Hz.

Nie jestem przekonany, ale chyba sony slynie z tego, ze elektronike sam opracowywuje.

Od Toshiby czy samsung kupuje same matryce. Moge byc w bledzie, ale tak mi sie obilo o uszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi