Skorup91 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam. Proszę o pomoc w wyborze odpowiedniej karty dźwiękowej do podłączenia wzmacniacza stereo (Marantz PM75) pod kompa. Karta ma służyć tylko i wyłącznie do jak najdokładniejszego przekazywania oryginalnego sygnału z jak najmniejsza ilością zniekształceń do wzmacniacza. Wszystkie inne bajerki (no może ewentualnie z wyjątkiem prostego Equalisera) uważam za zbędne Karta będzie używana wyłącznie do słuchania muzyki. - Cena około 350zł, - Nie posiadam złącza PCIe (zajęte jest przez kartę graficzną), - Mile widziane karty z pozłacanymi (nie utleniają się) wyjściami RCA Zastanawiałem się nad kupnem którejś z tych kart: - Crealive Sound Blaster X-fi HD (USB) - Audiotrak Prodigy 7.1 HI-FI (PCI) - ESI Juli@ (PCI) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Tam są jakieś złącza cyfrowe w tym wzmacniaczu. Jaką masz obecnie kartę dźwiękową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorup91 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Tam są jakieś złącza cyfrowe w tym wzmacniaczu. Jaką masz obecnie kartę dźwiękową? Wczoraj sprzedałem Xtreme Music Gold więc chwilowo została mi tylko integra. Podłączenie cyfrowe w przypadku tego wzmaka to raczej kiepski pomysł. Co prawda posiada on wejście i wyjścia Coaxialne i Optyczne, ale ma jednak trochę przestarzałego DAC'a (mimo, że to bardzo dobry wzmacniacz z genialnym torem analogowym) Dlatego właśnie karta dźwiękowa ma robić praktycznie tylko za DAC :) Edytowane 14 Grudnia 2010 przez Skorup91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...