DeMeQ Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam Chciałbym prosić Was o pomoc w wyborze płyty głównej. Od tygodnia czytam fora internetowe i na placu boju zostały dwie płyty Gigabyte GA-X58A-UD7 i Asus Rampage III Extreme. Wiem, że płyty mają bardzo zbliżone możliwości jeśli chodzi o potencjał OC, dlatego zwracam szczególną uwagę na stabilność, niezawodność, kompatybilność i bezproblemową pracę. Z tego co wyczytałem Asus sprawia więcej kłopotów od Gigabyte jednak może to dlatego, że więcej osób kupuje R3E. Na minus Ggabyte zaliczam to, że trzeba cudu aby dowiedzieć się jaka rewizja jest sprzedawana w danym sklepie (1.0 czy 2.0)oraz nie do końca przemyślane chłodzenie. Dodam, że choć Gigabyte ma lepsze opinie, to jestem przywiązany do marki Asus mimo, że moja poprzednia płyta R2E odmówiła posłuszeństwa i to jest najgorsze. Chłodzenie Prolimatech megahalems, reszta konfiguracji: 3x2gb Corsair dominator 1600MHz CL8, core i7 920D0, antec 750W. Proszę o opinie, wrażenia z użytkowania. Jeśli nie uda mi się dokonać wyboru to chyba rzucę monetą...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Tak szczerze to równie dobrze twoje wymagania spełni gigabyte x58a-ud3r. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...