Skocz do zawartości
Lawi

Radeon HD3450 sterowniki.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wysłałem na gwarancję mojego radeona HD2600 lecz okazało się, że nie można go naprawić i wysłali mi asusa HD3450 PCIE 512MB. Mam z nim problem, nie wiem jakie odpowiednie sterowniki zainstalować próbowałem już wszystkich z strony asusa i amd. Mianowicie gdy uruchamiam np. grę po chwili obraz wygląda jak pęknięte lustro i kilka sekund później monitor przechodzi w stan uśpienia, czasami dzieje się tak również na pulpicie. Czasami przy restarcie gdy bios sprawdza sprzęt słychać 8 "piknięć" czyli chodzi o kartę graficzną. Sprawdzałem kilka razy czy jest dobrze włożona. Dodam, że system jest po formacie. Nie wiem co może być przyczyną tych problemów. Mój komputer to:

-procesor AMD Athlon x2 AM2 2GHz

-płyta główna ASRock AliveNF6G-VSTA

-ram 2GB Kingston

-monitor Philips 220E

-windows xp 32-bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie zasilacz bo 3450 ciągnie tyle co nic. Przed włozeniem nowej kartry odinstalowałeś sterowniki? Odinstaluj obecne, zresetuj, przepuść system programem Driver sweeper, uruchom ponownie, i dopiero jak system wykryje nowe urządzenie, (no chyba że poprzednio wykrył) instaluj stery. 10.12 sa podejrzane bo jest dużo BSOD, 10.11 są pewniejsze. W ustawieniach usług zawsze wyłaczam ati hotkey pooler/ati system event

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi