Lawi Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam Wysłałem na gwarancję mojego radeona HD2600 lecz okazało się, że nie można go naprawić i wysłali mi asusa HD3450 PCIE 512MB. Mam z nim problem, nie wiem jakie odpowiednie sterowniki zainstalować próbowałem już wszystkich z strony asusa i amd. Mianowicie gdy uruchamiam np. grę po chwili obraz wygląda jak pęknięte lustro i kilka sekund później monitor przechodzi w stan uśpienia, czasami dzieje się tak również na pulpicie. Czasami przy restarcie gdy bios sprawdza sprzęt słychać 8 "piknięć" czyli chodzi o kartę graficzną. Sprawdzałem kilka razy czy jest dobrze włożona. Dodam, że system jest po formacie. Nie wiem co może być przyczyną tych problemów. Mój komputer to: -procesor AMD Athlon x2 AM2 2GHz -płyta główna ASRock AliveNF6G-VSTA -ram 2GB Kingston -monitor Philips 220E -windows xp 32-bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 nie podałeś najważniejszej części - zasilacza. Nie tylko XXX W, ale przede wszystkim markę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawi Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zasilacz to LC Power 500W wiem, że jest słaby ale miałem na nim tego radeona HD2600 i również przez jakiś czas GF8800 i wszystko działało bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirdan Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 To nie zasilacz bo 3450 ciągnie tyle co nic. Przed włozeniem nowej kartry odinstalowałeś sterowniki? Odinstaluj obecne, zresetuj, przepuść system programem Driver sweeper, uruchom ponownie, i dopiero jak system wykryje nowe urządzenie, (no chyba że poprzednio wykrył) instaluj stery. 10.12 sa podejrzane bo jest dużo BSOD, 10.11 są pewniejsze. W ustawieniach usług zawsze wyłaczam ati hotkey pooler/ati system event Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...