smiglo83 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam. Kawałek czasu temu wpadł mi w ręce ten Biostar z tytułu. Pomyślałem sobie spoko płyta do testów DDR1 i grafik na AGP jak znalazł. Montuje na niej P4 Northwood na fsb 100 2x256 MB DDR 333 Mhz i stareńkiego GF fx5200 128 MB. Podpinam zasilacz i wszystko rusza. Podłączam dysk i napęd i chce instalować system. I już pierwszy zgrzyt. Instalacje systemu przechodzi dobrze lecz zatrzymuje się na pierwszym uruchomieniu po instalacji a dokładniej na pasku łąadowania systemu. Zmieniłem dysk, kartę, napęd, ram i nawet proca na Celerona 2 Ghz też Northwood. Sytuacja identyczna jak poprzednio. Płyta ze wszystkimi podzespołami uruchamia się prawidłowo. Prawidłowo je wskazuje ale po instalacji systemu niestety zwiecha na pasku ładowania. Ma ktoś jakieś pomysły co może z nią być nie tak? Sprzęt jaki do tej pory przetestowałem z tą płytą: P4 Northwood 2 Ghz fsb 100; Celeron 2 Ghz fsb 100 - oba sprawne 2x256 MB DDR 333 Mhz; 1x512 MB DDR 400 Mhz - też sprawne Gf FX 5200 128 MB; Riva TNT 32 16 MB - też sprawne Samsung 80 GB; WD 80 GB oba ATA 133 - sprawne Podejrzenie moje pada na zasilacz bo to niestety Codegen 300 Wże poprostu nie wyrabia. W razie czego mam Chiefteca 560 W moge sprawdzić. Będę wdzięczny za każda poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...