david911 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Witajcie Od dłuższego czasu pracuję na wiekowym sprzęcie: Procesor: ADM Sempron 2,1GHz Płyta główna: ABIT NF7 Ram: 2x512 DDR Grafika: ATI Radeon HD 2600 series (256MB?)[AGP] Dźwięk: Zintegrowany Zasilacz: Taki zestaw jest całkiem wystarczający do moich zastosowań - internet, multimedia (w tym nawet filmy HD [DXVA]), sporadycznie stare gry; jednak ostatnio wyczytałem, że bardzo tanim kosztem mógłbym wymienić płytę główną i procesor na zdecydowanie szybsze i lepsze. Niestety ostatnimi czasy coraz więcej filmów HD jest tak kodowanych, ze nie mogę ich płynnie odtwarzać i w związku z tym pomyślałem o wymianie. Czy znacie jakieś płyty główne, do których można by było podłączyć moje obecne bebechy (ew. wymienić ram na szybszy), ale dodać nowszy procesor (coś z rodziny dwurdzeniowych)? Niestety mój budżet nie jest zbyt wysoki, więc wolał bym korzystać z części używanych i zmieścić się w jak najniższej kwocie (im mniej, tym lepiej - max ok. 150-200zł). Mission impossible? Edytowane 15 Grudnia 2010 przez david911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Jak odmłodzić stary komputer z głową :: CoreClub Nie lubie tego trolla, ale widać, że potrafi skrobnąć coś dobrego czasem bez pokazywania swoich często chorych poglądów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czytałem dokładnie ten artykuł, jednak wymienione płyty główne nie są zbyt częstym widokiem na Allegro. Szukam jakiegoś substytutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 2 pierwsze płyty z podlinkowanego artykułu , tej pierwszej nie ma na allegro obecnie , druga jest jedna sztuka - licytacja stoi na 25 zł - zostało jeszcze 4 dni . 3 płyta kosztuje > 200 zł. E2160 - są już po 80 zł. Generalnie z wymianą przy takim budżecie jest coraz trudniej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...