Skocz do zawartości
DaRoN

2GB DDR3

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Jako, że już wypadłem z obiegu (patrz sygnaturka :P) mam do Was, bardziej zorientowanych w temacie.

Potrzebuję póki co dokupić sobie 2GB DDR3 (mam 1GB i przy rozepchanym systemie praca jest siermiężna strasznie...). Zakupy będę raczej robił w morelach stąd też mam do wyboru to:

Pamięć Crucial BL25664BN1608 w Morele.net

Pamięć Good Ram GY1600D364L8/2G w Morele.net

Cena prawie taka sama - ale gwarancja inna. Biorąc pod uwagę gwarancję to no... nie mam innego wyboru jak WE, bo tam gwarancyjne sprawy mam załatwiane od ręki :)

W chwili obecnej siedzę sobie na PDC i DFI P43-T34 stąd maksymalne taktowanie pamięci jakie zamierzam osiągnąć tutaj to jakieś... 700MHz?

Zdałoby się to osiągalne przy CAS7 - tak, żeby było różowo. Jakby się udało przy CL6 to już w ogóle bajka. Obecnie też mam pamięci WE, na jakiś dziwnych kościach, które śmigają 533MHz CAS7.

Potem zamierzam się przesiąść na jakiegoś i5 i przydałoby się w związku z tym, żeby te pamięci mnie za specjalnie nie ograniczyły.

Te dwie wymyśliłem sam. A może coś innego będzie lepsze (cena graniczna to cena Cruciali :)).

PS. I tak - póki co TYLKO 2GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi