joorvishoon Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Problem dosyć prosty, ale jednoczesnie zawiły. Mamy tabelkę swingową typu JTable, upchniętą w większym formularzu. Zwykła, prosta, podstawowa. I teraz zaznaczam którąś z komórek i wpisuję do tej wartość. Następnie NIE potwierdzam enterem, NIE zmieniam zaznaczenia na inne pole tabelki, tylko np klikam przycisk kończący wypełnianie formularza, albo przenoszę aktywność do innego typu pola (Textfield, Radio button czy co tam jeszcze - nieważne gdzie, byle uciec od tabelki). No i sprawa wygląda tak że pole w które wpisywałem w tabelce pozostaje w trybie edycji, czyli np jak wciągam gdzieś do analizy dane z tego formularza, to dane z tego edytowanego pola NIE są brane pod uwagę (tabelka oddaje null, 0, albo poprzednią wartość - zależnie od tego co było w edytowanym polu). Zna ktoś sposób programowego wymuszenia na tabelce w momencie zdarzenia focusLost żeby "wchłonęła" dane które są aktualnie w edytowanej komórce, a nie zostawiała ją w trybie edycji? Będę zobowiązany bo przeczesałem Javadoca w temacie tabelki i okolicach, w googlach podobne problemy kończą się opisem jak zdjąć zaznaczenie, ale konkretnie dla mnie nic nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 jTable1.putClientProperty("terminateEditOnFocusLost", true); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 dzięki, musiałem na chwilę zawiesić projekt, ale niebawem przetestuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...