oxygen4 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Kupiłem dzisiaj dysk, w sklepie znanej sieci, opakowany jedynie w torebkę antystatyczną. Została ona przecięta na całej szerokości dysku, w 25% wysokości od góry. Zresztą nie po raz pierwszy widzę takie potraktowanie opakowania dysku. Zastanawiam się, po co sklep tak zrobił, czy chciał wydobyć coś ze środka, jeśli tak, to co to mogło być i dlaczego to wyciągają? Czy może jest inna przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Nic oprócz dysku nie siedzi w takim opakowaniu, a sklep zazwyczaj przykleja swój sticker - rozpoznanie swojego produktu przy gwarancji, daty dostarczenia do sklepu. Sam tez to robiłem na praktykach. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Badz skanuje kod kreskowy by wprowadzic dysk do systemu.... Nie boj sie.... kasy tam nie bylo 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxygen4 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 (edytowane) Jest to wyjaśnienie, ale przyglądam się i przyglądam i nie widzę żadnego stickera... @jonathan: racja, pod linią cięcia jest długi kod paskowy. Dzięki za wyjaśnienie. Edytowane 17 Grudnia 2010 przez oxygen4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 A folia antytastyczna nie musi być szczelna, żeby spełniała swoje funkcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Do nas na sklep dyski z rozciętą folia przychodzą już z hurtowni. Najprawdopodobniej skanują kod, abyśmy mogli później łatwiej zgłaszać dyski na gwarancję do hurtowni z której dyski są zamawiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Potwierdzam jako handlowiec - przecinamy folie w celu sczytania kodu kreskowego - czasami czytnik nie wyłapuje kodu spod folii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 [ot] Fajne czytniki macie ;P Ja dociskam folię, machnę palcem pod czytnikiem żeby zaczał dzialać czekam sekunde i ciach ;-] A skaner chyba 5letni. [ot off - wybacz adminie :-) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 A mnie zastanawia, czemu opakowania kart graficznych są niezafoliowane, skoro kody są na opakowaniu. Ostatnio zwróciłem na to uwagę gdyż znany Wrocławski sklep zap... mi przejściówkę mini-hdmi, która powinna być dołączona do Gigabyte GTX 460. W sumie mój błąd, bo nie sprawdziłem dokładnie czy czegoś nie brakuje. Teraz będę musiał sam zakupić gdzieś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 ale nie ma stickerów sklepu na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxygen4 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Ja kiedyś kupując coś na WGK potrzebowałem kabelka SATA. Pan był bardzo uprzejmy, bo otworzył jakieś pudełko z płytą główną, wyjął kabelek SATA i opylił mi za 10zł. Właściwie moja wina jako klienta, że to wziąłem, bo powinienem zwrócić cały towar, który kupiłem i narobić larum, ale kto by tego słuchał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) ale nie ma stickerów sklepu na karcie. Tam gdzie miałem praktyki, na grafy też się stickery przyklejało. @down: ok, zrozumiałem ;) Edytowane 19 Grudnia 2010 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) no to piszę, że nie ma w odniesieniu do poprzedniego postu... kolega pytał dlaczego pudełka z kartami grafiki nie są ofoliowane. Edytowane 19 Grudnia 2010 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dajcie spokoj. Nie raz juz dostalem z hurtowni karte gdzie np z podelka snieta byla naklejka mowiaca o jakiejs gierce w srodku... Kiedys nawet klient zwrocil mi na to uwage. Dla mnie rownie dobrze sprzet mogly przychodzic i zapancerzony, byleby byl widoczny kod kreskowy, model i nmer seryjny. Tylko jest jedno ale... w pyte klientow chce zobaczyc sprzet na wlasne oczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...