mikoREAL Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, 4 dni temu normalnie użytkowałem z komputera i było wszystko dobrze, natomiast na następny dzień gdy go chciałem odpalić to niestety już się nie chciał. Niby wszystkie wiatraki na obudowie się kręcą, ale nie ma dźwięku POST, nie ma go nawet jeśli odłączę RAMy czy GPU. Muszę przy nim siedzieć koło 6 godzin i dopiero po tym czasie udaje mi się go odpalić normalnie. Resetowałem zworkę CMOS już ze 200 razy to udało mi się odpalić komputer tylko 4 razy. Czy przyczyną może być BIOS ? Wszystkie części są sprawne, na płycie nie widać nic podejrzanego. Podaje mój sprzęt poniżej: MoBo: ASUS M2N32-SLI DeluxePSU: Chieftec GPS-550ABRAM: Kingston DDR2 PC-6400 4GBGPU: Gainward GeForce 8600GTS DDR3 512MB (mam dwie karty pod SLI)CPU: AMD Phenom X4 9500 2,2 GHzHDD: Samsung HD250JDodam, że sprzęt nie był podkręcany, przed wyłączeniem komputera nagrywałem tylko płytę. Jeżeli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie Edytowane 18 Grudnia 2010 przez mikoREAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Próbowałeś na innym zasilaczu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikoREAL Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Tak, to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...