rasz88 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Monitor będzie używany głównie do oglądania filmów, przeglądania internetu, pracy biurowej i czasami do gier. Do obróbki grafiki i zdjęć nie będzie używany (jedynie do ich wyświetlania). Ważnym (choć nie najważniejszym) aspektem wybieranego monitora jest dla mnie możliwość regulacji wysokości monitora (pivot mnie nie interesuje ale przeważnie obie funkcje występują razem). Ostatecznie bez regulacji mogę się obejść ale wtedy może będę musiał pokombinować z jakąś podstawką (pracuję kilka godzin dziennie przed monitorem i wiem, że odpowiednie położenie monitora jest ważne dla mięśni szyi i pleców). Moje pierwsze typy w cenie do 1000zł to: - Dell P2411H (TN LED) - nie mogłem znaleźć żadnych testów tego monitora ale na pierwszy rzut oka podoba mi się, może ktoś mógłby powiedzieć coś więcej na jego temat. - Samsung BX2440 (TN LED) - podoba mi się jego prostota ale podstawka wydaje mi się mało stabilna - Dell U2311H (e-IPS) - szkoda, że nie 24'' ale różnica nie powinna być wielka, na model U2410 mnie nie stać Proszę o opinię dotyczące tych monitorów lub innych jeśli ktoś uważa że ma lepszą propozycję. Budżet jak już wspomniałem to 1000zł (ewentualnie 50-100zł więcej max). Preferuję przekątną 24'' i rozdzielczość 1920x1200 (ale takiej już raczej nie da się spotkać więc zostaje 1920x1080). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...