Skocz do zawartości
szpak

Potrzebuje rady ......;]

Rekomendowane odpowiedzi

wiem ze o tym byla ale zrozumcie ucze sie do egzaminow i nie mam czasu na czytanie forum za wiele

Nosze sie z zamiarem wymiany plyty glownej .. ( u mnie to dos czesta

zamiana ) i oczywiscie w gre wchodzi plyta tylko i wylacznei na nforce 2 i tu jest problem bo mam malo kasy ..za to co mam dostane cos ponad 300zł swoja droga swietna plyta i che kupic tanie nforce 2 ale boje sie abym sie nei wpakowal w jakas qupe i nie kupil czegos goreszego.... przypominam ze na epoxy mnie nie stac ...myslamem o TYM FIC_u AU 11 ale nie mam jak go zkambinowac i dodam ze mile by byla widzian cena nie przektraczajaca 400zł jak narazie znalazlem cos takiego :

Microstar K7N2-L (MS-6570-010) nVidia nForce2 SPP

co jaest warta ta plyta ?? jak z oc i ogolnie warto MSI ?? jest tania dosc cos kolo 380zł czyli musialbym doplacic z 50 zł to juz by bylo cos .... no ale jeszcze i pamiatki do duala dlatego plyte tania potrzebuje i z tym zwracam sie do was

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosze sie z zamiarem wymiany plyty glownej .. ( u mnie to dos czesta zamiana ) i oczywiscie w gre wchodzi plyta tylko i wylacznei na nforce 2 i tu jest problem bo mam malo kasy ..za to co mam dostane cos ponad 300zł swoja droga swietna plyta i  che kupic tanie nforce 2 ale boje sie abym sie nei wpakowal w jakas qupe i nie kupil czegos goreszego.... przypominam ze na epoxy mnie nie stac ...myslamem o TYM FIC_u AU 11 ale nie mam jak go zkambinowac i dodam ze mile by byla widzian cena nie przektraczajaca 400zł  jak narazie znalazlem cos takiego :

Microstar K7N2-L (MS-6570-010) nVidia nForce2 SPP

co jaest warta ta plyta ?? jak z oc i ogolnie warto MSI ?? jest tania dosc cos kolo 380zł czyli musialbym doplacic z 50 zł to juz by bylo cos .... no ale jeszcze i pamiatki do duala dlatego plyte tania potrzebuje i z tym zwracam sie do was

hmm ja widzialem epoxa 8rda za 383 pln :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...myslamem o TYM FIC_u AU 11 ale nie mam jak go zkambinowac...

Odradzam sie pakowac w FIC. Sam mam co prawda na intelu ale jakosc wykonania, dodatki do plyty itp. nie sa ciekawe. Baaa... wrecz stwierdze ze nic nie ma. Pozatym ze stabilnoscia tez nie ciekawie. Stanowczo odradzam FIC'a.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu w tym topiku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=32743 byli odminnego zdania co do teh firmy i pozatym au 11 jest to to samo co 8rda + a sporo tansza

do Rosio no na oc glownie i zebym nie musial zmieniac za 3 miechy bo juz bedzie lipa ... a te bajery fajan sprawa a jak zkomentujecie tamta MSI ?? jest w komputroniku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...myslamem o TYM FIC_u AU 11 ale nie mam jak go zkambinowac...

Odradzam sie pakowac w FIC. Sam mam co prawda na intelu ale jakosc wykonania, dodatki do plyty itp. nie sa ciekawe. Baaa... wrecz stwierdze ze nic nie ma. Pozatym ze stabilnoscia tez nie ciekawie. Stanowczo odradzam FIC'a.

Pozdro

stanowczo polecam FICa

dodatki :lol:

jak ktos chce plecaczek to musi sobie kupic MSI ,bo Epox ,ba nawet Chaintech nie daje

jak ktos che miec plyte glowna to nie potrzebuje plecaczka i 10 kompaktow z pier.dolami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok wiem o ficu juz sporo ale nie mam gdzie go kupic...a co do tego MSI co piaslem co o niej sadzicie ma siecowke czyli jakbym swoja oddal bym mial ta plyte praktycznie bez doplaty

Wez Epoxa, tez ma sieciowke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylem w sklepie i ogladalem te plytki.. no i tak epox epox i epox slysze i bylo by ok ale mam kilka pytan jeszcze:) czy rda bez + ma siecowke ?? sond strom ?? a i abit jeszcze byl ciekawy http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6438 o ten tylko chyba inna wersca bo byla czerwona i nie miala jakiegos ukladu ktory ten ma a o to msi znowu zapomnialem sie zapytac fuck ale jakby nie patrzec chyba tego epoxa wezme jednak ale chcialbym abyscie wybrali z tych trezch plyt .. ta najlepsza ..roznica w cenei jest znaczna wiec wescie ja podowage

msi

epox

abit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylem w sklepie i ogladalem te plytki.. no i tak epox epox i epox slysze i bylo by ok ale mam kilka pytan jeszcze:) czy rda bez + ma siecowke ?? sond strom ?? a i abit jeszcze byl ciekawy http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6438 o ten tylko chyba inna wersca bo byla czerwona i nie miala jakiegos ukladu ktory ten ma  a o to msi znowu zapomnialem sie zapytac fuck  ale jakby nie patrzec chyba tego epoxa wezme jednak ale chcialbym abyscie wybrali z tych trezch plyt .. ta najlepsza ..roznica w cenei jest znaczna wiec wescie ja podowage 

msi 

epox 

abit

IMHO MSI od razu odpada przez gorsze mozliwosci oc (napiecia :/). 8rda nie ma lanu ani soundstorma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba wezme jednak tego epoxa ..xhoxiaz juz zdazyl sie zestarzec wlasnei czytam posta o tej plycie i mnie przerzaz czasem tak aniby swietna konstrukcja a tyle trzeba w nies codow zrobic aby bylo ok ..... ten abit mnie jeszcze zastanawia moze bede mogl go przetestowac dzis tz w sklepie kumpel sklada 7 kompow na nim do jakiegos urzedu ale jakos do niego sie przekonac nei moge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktos chce plecaczek to musi sobie kupic MSI ,bo Epox ,ba nawet Chaintech nie daje

jak ktos che miec plyte glowna to nie potrzebuje plecaczka i 10 kompaktow z pier.dolami

8O 8O 8O coooo ? ja kupiłem MSI ta co w podpisie i w zestawie była tylko jedna płyta

no ok wiem o ficu juz sporo ale nie mam gdzie go kupic...a co do tego MSI co piaslem co o niej sadzicie ma siecowke czyli jakbym swoja oddal bym mial ta plyte praktycznie bez doplaty

co do OC to jest tak:

fsb max do 200 Mhz, mnoznik do 13 (albo jak kto woli default+2), napięcie do 1,8V (default + 0.2 V, czyli jak bedziesz miał athlona dlt to max vcore bedzie 1,7, co w zupełności wystarcza), oczywiście ustawienia Vdimm, Vagp, timingi i takietam

płytka jest ssuuuuuuuupppperrrrrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale jak dla mnie juz odpada fsb 200 to stanowczo zamalo na tym albatronie 203 wyciskam ..napiecie tez mi wyzsze jest potrzebne niestety :( mam jakiegos slabego tego athlonka 2000mhz robi na 1,6 ale 2145 juz mu 1.85 malo a mam zamiar zrobic wc wiec przyda mi sie wiecej ...trudno MSI odpada teraz juz tylko abit lub epox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko abit i epox jak chcesz krecic, choc aktualnie jestem zagorzalym epoxowcem ;) ja w tej chwili wybralbym abita nf7 rev.2.0 bo wlasie on ma najwieksze mozliwosci oc na chwile obecna i zdobyl juz sobie spore uznanie wsrod power userow na swiecie, chyba ze poczekasz na epoxa rda+ rev. 1.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam czasu na czekanie decyzje mam podjac dzis ! a epox wchodzil w gre tylko bez + wiec tez juz odpadl mam pytanie czy ten abit ma SS i lan chodzi mi o ABIT NF7 .. nie iwem jaka versja wuiem ze jest czerwony i ze brakuje mu jakiegos ukladu tak to wygladalo prawdopodobnie FW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam czasu na czekanie decyzje mam podjac dzis ! a epox wchodzil w gre tylko bez + wiec tez juz odpadl mam pytanie czy ten abit ma SS i lan chodzi mi o ABIT NF7 .. nie iwem jaka versja wuiem ze jest czerwony i ze brakuje mu jakiegos ukladu tak to wygladalo prawdopodobnie FW

nawet nie chce ci sie wejsc na strone i tego sprawdzic? 8O , ale ok zobacz tu -> http://www.8rdafaq.com/Abit_nForce2/index.php, na tej stronce tez masz wszystko co dotyczy tej plytki i jej oc, ale musze przyznac ze powalaja mnie texty w stylu "nie iwem jaka versja wuiem ze jest czerwony i ze brakuje mu jakiegos ukladu", i ty chcesz dobra plyte kupic?, a potem bedzie placz tak jak wiekszosc userow z epoxami jakie to marne plyty i ze nie robia fsb 200 na dzien dobry, ehh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"wiem ze o tym byla ale zrozumcie ucze sie do egzaminow i nie mam czasu na czytanie forum za wiele "

a ten text ze jest czerwona itp. to dlatego ze mialem chwile i wpadlem do sklepu zapytas sie o te plyty i zobaczylem taka wlasnie nf7 juz teraz wiem ze bez s i v 2.0 ale wczesniej nie wiedzialem bo nie mialem czasu sprawdzic a na stronie abita tego nie ma ...znalazlem na www.benchmark.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm w sumie sam nie wiem taki kaprys chyba ..a na serio przeliczylem ze jesli kupie mobo z lanem i dobrym dzwiekiem to bede mogl sprzedac siecowke i sb i malo co doplace a poprostu chcialbym miec fsb 200 lub wyzej stabilnie czego na mojej nie moge uzyskac tz 200 smiga ale po resecie nei wstaje z takimi ustawieniami ...do epoxa rda bez + musilbym doplacic tylko 50 zł to chyba nie duzo ?? a do abita NF7 bez s cos kolo 80 ( tak to wczoraj wygladalo ) dzis jeszcze sie dokladniej dowiem i moze wezme a moze poczekam ale zwloka to dla mnie potem wieksza doplata tak mi sie wydaje

imho w ciagu tego roku mialem juz 4 plyty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli decyzja o zmianie plyty jest nieodwolalna obtawiam epoxa - nie uzasadniam odsylam na http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=152 i w calosci potwierdzam . Aby nie bylo kolejnej zmiany mobo zastanow sie chociaz nad 8rda niekoniecznie z plusem - wiem testy nie zawsze odzwierciedlaja opinii uzytkownikow ale warto je brac pod uwage tym bardziej jezeli potwierdzaja sie w kilku niezaleznych zrodlach .

Jezeli chodzi o overl to epox jest idealny - polecam . Ostanio znalazlem 8rda na www.tedsoft.pl chyba za 374zl a zplusem cos ok 460 choc nie wiem czy warto plusa bo pewnie wkrotce i tak wymienisz :?:

Rozsadnego wyboru zycze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no wczoraj juz bylem pewien abita a teraz juz o epoxie mysle ...... widze ze roztrzygnie o tym cena ... do epoxa napewno bedzie mniej ale jesli cena siecowki to wyrownz wezme abita ...jade do sklepu obczaje co i jak dokladnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i qupa ... o abicie moge zapomniec prawie 200 zł doplacic a do epoxa 100 2 dni temu sytuacja wygladala inaczej a tu koles mi pokazuje meila od dystrybutora albatrona i po wyliczeniu wychodzi ze on je kupuje po 270zł a ze uzywany to 30 zł mnie i wychodzi do epoxa 8rda bez + 100 oplaca sie ....

pomuzcie mi musze dizs tz za 2 h najpoznij dac odp . !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iii tak sadzilem - ale jezeli przechodzisz z albatrona no na powiedzmy epoxa to tak jakbys wysiadl z syrenki no moze z fiata w wlazl do merca .

A sieciowka - no jaka np planet to ledwo 3o zyli - kurna kilka browarow i ok.

Nawiam na epoxa - moge w 100 proc polecic . hej decyzja i juz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i qupa ... o abicie moge zapomniec prawie 200 zł doplacic a do epoxa 100 2 dni temu sytuacja wygladala inaczej a tu koles mi pokazuje meila od dystrybutora albatrona i po wyliczeniu wychodzi ze on je kupuje po 270zł a ze uzywany to 30 zł mnie i wychodzi do epoxa 8rda bez + 100 oplaca sie ....

pomuzcie mi musze dizs tz za 2 h najpoznij dac odp . !!

lol, zakup rda bez + to porazka roku, nie lepiej troche poczekac, dozbierac kase i kupic abita lub rda+ ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnei teraz tez doszedlem do tego wniosku jakby to byl abit za 100 zl wiecej bym bral a teraz to jzu zrezygnowalem bo i ramu w dulau nie puszcze bo mam 1 kostke odpuszczam sobei po wakcajach cos pomysle

a albatron wypsiony w sumie jest ... tyle ze fsb 200 nie mize utrzymac a szkoda ok to dzieki zadzwonie i powiem ze juz nie wymieniam no chyba ze za 80 zł ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem po co wogole chcesz wymieniac i doplacac

przeciez ten Albatron to nowa plyta i calkiem w miare,a ze na fsb200 ciezko chodzi to co z tego

to moze byc wina twoich pamieci ,graficznej lub HDD ,bo moga wysiadac przy pci40

przy takiej fsb190 i tak masz szybszy system niz przy fsb190 na nf2 ,jak bys dobral tak komponenty by ci chodzily na fsb200 to bijesz fsb200 nf2,wiec sie zastanow czy nie lepiej zmienic pamiec lub grafe zamiast plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...