stahurski Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Na tej aukcji jest kabel do podłączenia tunera sat do pc; http://allegro.pl/kabel-null-modem-z-przeplotem-rs-232-1-5-metra-i1358108032.html ja sie pytam gdzie mam ten kabel podlączyć w komputerze?? Edytowane 20 Grudnia 2010 przez stahurski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Jak nie masz standardowego wyjścia RS w komputerze to możesz dokupić kartę PCI: KARTA/ KONTROLER PCI 2 X COM RS232 (1365441831) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadowek Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Z tyłu komputera, gdzie masz porty na mobo. Ale pewnie masz nowy komputer i coma brak, więc szukaj śledzia z tym portem com, i wepnij do gniazda znajdującego się na płycie głównej. śledź może będzie w pudełku od płyty głównej, ale nie koniecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stahurski Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Z tyłu komputera, gdzie masz porty na mobo. Ale pewnie masz nowy komputer i coma brak, więc szukaj śledzia z tym portem com, i wepnij do gniazda znajdującego się na płycie głównej. śledź może będzie w pudełku od płyty głównej, ale nie koniecznie. Dokładnie ,na śledziu ,leżał wpudełku 2 lata,ledwo sobie o nim przypomniałem.To taka przejściówka z jednej strony port COM 1 (serial port conector 10-1 pin,nie mylić z usb-takie samo wyjście)na pł. gł. a z drugiej strony kabla śledż do obudowy z tym właśnie RS 232. W nowej płycie też mam też port COM 1 ,super. Nawet znalazlem na allegro: http://www.allegromat.pl/aukcja67056 a niektórzy kupują przejściówkę na pci za 50 zł,a przecież port com 1 posiada każda pł.gł. THX Edytowane 20 Grudnia 2010 przez stahurski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 ,a przecież port com 1 posiada każda pł.gł. Niestety musze cie zmartwić dzis juz coraz trudniej o COM... niby stary interface ale przydajacy sie w wielu zastosowaniach ( chocby Jtag ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stahurski Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) Niestety musze cie zmartwić dzis juz coraz trudniej o COM... niby stary interface ale przydajacy sie w wielu zastosowaniach ( chocby Jtag ) No nie wiem ,mobo ktore ostatnio kupiłem zostało wyprodukowane pół roku temu i posiada 'złącze" com. Moba ,które nie mają com to chyba rzadkość (10%) ,przeważnie mają,tak mi się wydaje. Edytowane 21 Grudnia 2010 przez stahurski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Mieć ma każda, tylko nie zawsze jest wyprowadzony na tylny panel obudowy. Często trzeba dodatkowo podpinać śledź z wyjściem do złącza na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Mieć ma każdaFAIL : Poszukaj tego złacza na niektórych płytach GB MSI Asusa Przykład : GA-770T-D3L czy tez CROSSHAIR III FORMULA MSI785GM-e51 OPPS ? nie ma a to ci niespodzianka ... Ogolnie ten port jest ( zaimplementowany w SB ) tyle ze nie wyprowadzony wogole... Zawsze zostaje wyjscie czyli kupienie pod PCI lub usb/rs232 ( niestety w tym przypadku niektóre programy głupieją ... ) Edytowane 25 Grudnia 2010 przez Kwazor 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...