brusse Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam mam problem bo muszę czymś schłodzić Phenoma 955 na standardowych zegarach nie będzie OC ,a boxowy cooler est za głośny. Wszystko siedzi w obudowie Asus Vento TM-220 MicroATX i nie ma tam miejsca na zalmana cnps , zamontowałem noiserblockerażeby wyciągał ciepło z obudowy , jednak nawet przy 2,5k obrotów(wcześniej 4,5k) jest troszkę za głośno. I tu prośba jaki cooler polecicie raczej z wentylatorem od przodu jak w boxach, przymierzałem wentyl 120 i się mieścił z 1cm przerwa u góry i z 5cm w bok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 SCYTHE SHURIKEN SCYTHE KABUTO 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Obudowa powinna pomieścić bez problemu małe wieże typu SilentiumPC Spartan HE923, Katana, Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 czy nowy Arctic Freezer 13. Celowałbym jednak w chłodzenia z typowym wentylatorem 92mm a nie dedykowanymi jak we Freezerach. Wieża umożliwia skuteczniejsze wyprowadzenie ciepła poza obudowę. Chłodzenia o ułożeniu wentylatorów jak w boxie zapewniają kotłowaninę ciepłego powietrza w obudowie. Przy wieży mamy ukierunkowany przepływ. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brusse Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Ok thx za pomoc zrobię przymiarkę i mam nadzieje ze SilentiumPC Spartan HE923 lub Arctic Freezer 13 będzie działać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Wskazane jest aby wieża wiała w stronę tylnego wentylatora. Zwróć uwagę, że tego typu chłodzeń nie da się na procesorach amd obracać co 90 stopni. Niektóre wieże będą chciały wiać w zasilacz, unikaj takiego rozwiązania. Sposób mocowania najłatwiej poznać wpisując model chłodzenia do youtube. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...