Skocz do zawartości
rj5

jaki blok wodny przerobić tak żeby pasował na gtx 465?

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam błocek do czasu gf 6600

Rozstaw jest 53.8mm

Jedyny problem to narożniki bloku mogą zawadzać o te słupki gdzie wkręca się śruby od oryginalnego chłodzenia z hp.

Ja mam bloczek ustawiony minimalnie po skosie i do tego przyciśnięty kawałkiem plexi z wywierconymi otworami.

Działa i jest całkiem o/c

DZięki pozostawieniu oryginalnego radiatora nie musiałem oklejać niczym pamięci czy seksji zasilania. turbinka chodzi sobie na 30% i w niczym nie przeszkadza ;)

Kumpel po o/c ma te 60-65 stopni na 1.2v i 900 na rdzeniu i ja mam pdobnie na starym cube i zaschniętym ceramique ;)

Przy rozsądnym o/c 800 na rdzeniu mam 35 idle i ok 50-52 w grach.

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do praktycznie każdego uniwersalnego dorobić zapinkę ?

Czasem nawet obejdzie się bez robienia nowej zapinki. Wystarczy w już istniejącej wywiercić dodatkowe otwory. (Oczywiście nie w każdej taki myk da się zrobić. Zależy od rozstawu otworów). Np. teraz mam bloczek z czasów 7900GT chłodzący GTX460.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.Chciałem coś dopasować ponieważ nie bardzo uśmiecha mi się wydać 350zł(połowa ceny karty)na nowy blok.Miałem dwa 8800gtx i po sprzedaży klient napisał że potrzebował do zupełnie innej karty a ten po obcięciu sekcji pamięci będzie pasował,to poddało mi myśl przerobienia jakiegoś starego bloku.Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi