Skocz do zawartości
Jacek

Dziwny przypadek z full duplex :?

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż próbowałem zmienic z tryb z half na full duplex(oba 10Mbitów) Lecz zauwazyłem znaczace pogorszenie transferów z sieci lokalnej :? Próbowałem ściagać plik od kumpla z ftp'a to transfer miałem max koło 50KB/s :/ Przestawiajac na half miałem juz koło 300KB/s

Co jest przyczyną tego stanu? Naczytałem się juz dość dawno o tym jak wspaniałem trybem jest full duplex i znów mi się zachciało go miec ;) Lecz najwyrażniej nie pamietałem z on zamiast poprawić sprawność przesyłania danych to znacznie spowalnia trasnfery :(

Mzoe jakieś rady? W sieci śa i switche i huby.. Sieć jest czesciowo 100 Ale większa część jest 10 Mbitowa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm przt half duplex 10Mbit mam transfery naet koło 1MB/s :? A tu raptem przy full duplex tkie marne :/ Przewody chyba sa dobre, zaciskane zaciskarka tak jak trzeba ;) CHyba.. :)Mozliwe ze takie transfery sa przez hub'y?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm siec jest taka dziwna ;)

W sumei w naszej sieci swiche sa tamgdzie sa potrzebne ;) Ja jestem podłaczony do hub, ten hub chyba do nst hub'a (mzoe juz scwicha... itd ;) W sumie zaraz jest serwer lecz nei głowny.. :) No riuter.. :)

siec działa na full duplex ale co z tego skoro tak gowniano :/ Wiec juz sie pogodziłem ze nie mam full'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi