arak Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Witam Was serdecznie. Miałabym gorącą prośbę.Otóż odświeżam powoli swój komputer i pozostało mi już tylko wymienić grafikę. Cena jaką chciałabym aby nie była przekroczona to 500 złotych. Ogólnie rzecz biorąc sprzęt byłby bardzo często wykorzystywany w grach. Pozostałe podzespoły to: Procesor - Intel Core2 Duo E7600 3,06GHz Pamięć - 3GB DDR2 Płyta główna - Gigabyte GA-P35-DS3 Zasilacz - 400W HUNTKEY Dzięki wielkie. Pozdrawiam. Edytowane 16 Grudnia 2010 przez arak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 HD5770/GTX 260 lub dołożyć do GTX 460. Ostatnia opcja najlepsza i warto do niej dopłacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam. Chciałbym się Was poradzić w pewnej kwestii.Otóż chcę troszkę odnowić swój komputer. Mój obecny sprzęt to: Płyta główna - Gigabyte Ga-P35-DS3 Procesor - Intel Dual Core 2 1,8 GHz Pamięć - 2 GB DDR2 Karta graficzna - Radeon 4650 HD Po zmianach chciałbym aby wyglądał następująco: Płyta główna - Gigabyte Ga-P35-DS3 Procesor - intel core 2 duo - 3,06 GHz Pamięć - 3 GB DDR2 Karta graficzna - ... No właśnie i tu mam kłopot z grafiką.Kryteria jakimi chciałbym się kierować to,ażeby była z rodziny GeForce oraz żeby jej koszt zmieściłby się w 500 złotych +/- 30 złotych. Proszę mi doradzić.Tyle danych:128 Bit czy 256 Bit,pamięć katy 1GB czy może troszkę mniej.Komputer byłby bardzo często wykorzystywany w grach i nie chciałbym aby zdarzały się jakieś zastoje w animacji czy tego typu anomalie. Zasilacz jaki posiadam to Amacrox Warrior 400W (AX450-PNF). Czy uciągnie tą modernizację,czy jednak konieczny będzie zakup mocniejszego? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Inno3D GeForce GTX 260 896MB 460 zł (esc.pl) Ewentualnie dołóż do GTX 460 ale on już ~570zł kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Chciałbym jeszcze Was prosić o jedną poradę. Jako że od nowego roku będę wykonywał pracę biurową,to chciałbym u siebie w gabinecie posiadać kartę,która będzie spełniała wymagania tej właśnie pracy,obsłuży oglądanie filmów a w przerwie poradzi sobie z mniej wymagającą grą. Po analizie chciałbym wybrać między tymi dwoma kartami: 1) http://www.komputronik.pl/index.php/product/84423/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/GeForce_with_CUDA_GT220_Palit_512MB_HDMI_DVI_PCI_E_Sonic_DDR3_.html 2) http://www.komputronik.pl/index.php/product/107772/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/GeForce_with_CUDA_9500_GT_MSI_1024MB_DVI_HDMI_D_SUB_PCI_E_.html Z tego co zauważyłem to jedna ma większą ilość pamięci(1024 do 512) zaś druga ma pamięć typu DDR3. Proszę doradźcie która będzie lepiej spełniała swoje zadanie? Dzięki wielkie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 1. Podaj cala konfiguracje lacznie z marka i modelem zasilacza 2. Podaj fundusze 3. W komputroniku jest drogawo 4. Te karty to szmelc i nie warto ich kupowac bo nie sa tego zwyczajnie warte. Wiem ze mozesz nie gustowac w uzywkach ale za 200 zl mozna miec cos 3x wydajniejszego i to czesto jeszcze z gwarancja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Moje pudło to Płyta główna - Gigabyte Ga-P35-DS3 Procesor - Intel Dual Core 2 1,8 GHz Pamięć - 2 GB DDR2 Zasilacz - Amacrox Warrior 400 Nie chciałbym aby przekroczyła sumę 250 złotych,to naprawdę nie musi być coś cacy. Edytowane 28 Grudnia 2010 przez arak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) Chodzi o to, że potem każde dołożone 5% daje 10% wydajnosci :P Tj wyprodukowanie karty gownianej kosztuje x a karty dobrej x+5% a wiec warto? No i takich cudakow nikt Ci potem nie odkupi juz :P A co miales dotychczas? Polecam to i pozamiatane, bo karta jest o niebo wydajniejsza: http://www.ceneo.pl/8659527 http://www.ceneo.pl/9374386 czy http://www.ceneo.pl/8466329 Niezwykle ważne że to pamięć DDR5, pojemnosc w tej klasie bez znaczenia Edytowane 28 Grudnia 2010 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...