Skocz do zawartości
ShadowAMD

HD5850 czy HD6850

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Buduje na święta nowy komputer z nagrywarką Blu-ray i chciałbym się was spytać czy za cenę ok 3000 zł. to dobry wybór. Od razu mówię, że nie chce Intela. Mój zestaw to:

-AsRock 770 EXTREME 3

-AMD Phenom II X4 955 C3

-GoodRam 4GB (2x2GB) CL9

-Asus Radeon HD6850 1GB DirectCU

-dysk Samsung 1TB 32MB SpinPoint F3

-zasilacz OCZ ModXStream Pro 500W

-LG BH10lS30 Blu-ray

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karty nie chce zmieniać bo nie zmieszczę się w budżecie, a z tego co widziałem na testach jest ona raczej lepsza od GTX460. Zasilacz chyba wezmę OCZ StealthXStream2 600W, bo w przyszłości będę chciał go modernizować więc przyda się zapas mocy.

Dzięki za pomoc. I życzę wszystkim wesołych i radosnych świąt. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzisz o tym zasilaczu?

OCZ StealthXStream2 600W [OCZ600SXS2-EU] - 290zł : Esc.pl

Nada się do mojego zestawu?

Ten zasilacz ma bardzo krótki przewód CPU 8pin :/. Więc jak masz zasilacz na dole obudowy to musisz kombinować by starczył. (Ja musiałem puścić go pod kartą i miedzy PCI-e a NB) Za to jest niesłyszalny i trzyma napięcia jak należy.

PS. To, że niby ma za dużo W to imo dobrze, przynajmniej nie męczy się i wentylator nie podnosi obrotów.

PS.2 S12II-620

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzisiaj poszedłem do sklepu zamówić części do nowego komputera. Chciałem zamówić Asusa HD6850 Asus Radeon HD6850 DirectCu 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP [EAH6850 DC/2DIS/1GD5] - 730zł : Esc.pl , ale sprzedawca powiedział mi że bardziej opłaca mi się kupić gigabyta HD5850 OC Gigabyte Radeon HD5850 OC 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP [GV-R585OC-1GD] - 869zł : Esc.pl . I tutaj mam problem, bo nie wiem która jest bardziej wydajna. Która według was jest lepsza?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bedziesz krecil i nie jest Ci szkoda dolozyc kasy to smialo mozesz ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 5850 ale wez:

Sapphire Radeon HD5850 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP [11162-00-40R] - 859zł : Esc.pl

W innym sklepie na pewno znajdziesz taniej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciem jeśli już wydawać takie fundusze na 5850 to tylko Vapor-X

Sapphire Radeon HD5850 1GB DDR5 256bit PCI-E (11162-03-40R) - porównanie cen w sklepach internetowych

Gi3r3k GTX470 ok, ale trzeba mieć solidne PSU (zawsze warto takie mieć no ale) i kilka wad jest, ale niedługo pewnie SOC zejdzie z ceną :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi