kfascik Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, Mam taki mały problem. Mianowicie dysk jak z podpisu śmigał sobie i śmigał. Jednak po transporcie komputera zaczęły dziać się dziwne rzeczy, komputer zaczął zamulać i trzeba było go resetować. Przetestowałem go HDtune i wynik taki: ImageShack� - Online Photo and Video Hosting i ImageShack� - Online Photo and Video Hosting . Problem pojawiał się w google chrome [pewnie korzystał z tych sektorów], po przeinstalowaniu na razie działa. SMART bez błędów. Czy przejmować się tymi błędami, czy co robić, proszę o poradę. :D Pozdrawiam. Mateusz :) Edytowane 22 Grudnia 2010 przez kfascik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 No to : MHDD scan 2xf4 beda UNC ( co jest pewne ) wtedy ERASE DELAYS ( zaznaczyc ON ) i 2xf4 by wykonał operacje. Znowy zwykły scan 2xf4 dalej błady ( wtedy mamy juz bady fizyczne ) REMAP ON u 2xf4 by wykonał remapowanie sektorów .... Przed remapem podaj mi pełnego smarta oraz wynik scanu po erase delays ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) To jutro się tym postaram zająć. Dzięki i będę dalej pisał :] edit: W sumie jednak coś w smarcie siedzi: ImageShack Edytowane 23 Grudnia 2010 przez kfascik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) Sorki, że tak post pod postem, ale zrobiłem to co pisałeś i wstawiam screeny. To było po pierwszym teście, przed erase delays : . Po zrobieniu erase :. No i SMART : . Czy wszystko jest teraz ok? To normalne, że dysk trochę zwalnia tępo po ok. połowie pojemności ?:] Edytowane 24 Grudnia 2010 przez kfascik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 No błedy były logiczne i dyskowi nic nie jest ! A to że dysk zmniejsza predkosc odczytu w miare zblizania sie do konca dysku jest normalnym objawem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Dzieki bardzo za pomoc ;)) Można zamykać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...