Skocz do zawartości
Martines098

Problem kary po zmianie płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż mam mały problemik z Kartą bądź sterami. Już mówię co i jak

Dzisiaj dostałem płytę Asrock A780GHX i po wmontowaniu grafy usunięciu strów i wyczyszczenie rejestru właczyłem sobie GPU-Z i pisze mi to : że niby dalej stery są itp

ściągnołem ponownie i wgrałem i nie ma różnicy w gpu-z i pisze że mam x8 2.0 przedtem miałem płyte Asrock AliveDual-Esata II i miałem normalnie PCI-Express x 16 1.0 to co mam zrobić:(??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie bo płyta ta sama firma a za dużo mam danych na c aby je teraz skasować i wogóle

Co z tego ze ta sama firma skoro obie płyty na różnych chipsetach. Chyba mniejszy problem by był gdyby to były płyty różnych firm ale na tych samych chipsetach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Integrę w biosie wyłączyłeś?

Swoją drogą, zmiana płyty nie może ujść bezkarnie.

Jakie stery instalowałeś? Do chipsetu?

Moze... ja sie przesiadlem z Socket A na Socket AM2+ bez reinstalki sysa i komp wymiata... Kwestia tego czy ktos to umie zrobic, ja sie nie chwalac takie triki znam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN wiem że można, ja zrobiłem mniejszy krok - z s.939 => am2 (chipset nvidia => ULI, niby też nvidia). Wszystko działa jak należy.

Czytaj tytuł tematu:

Problem kary po zmianie płyty

Teraz pewnie rozumiesz moją wypowiedź? (nie ba co rozumieć bo ma to charakter żartobliwy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi