Martines098 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam otóż mam mały problemik z Kartą bądź sterami. Już mówię co i jak Dzisiaj dostałem płytę Asrock A780GHX i po wmontowaniu grafy usunięciu strów i wyczyszczenie rejestru właczyłem sobie GPU-Z i pisze mi to : że niby dalej stery są itp ściągnołem ponownie i wgrałem i nie ma różnicy w gpu-z i pisze że mam x8 2.0 przedtem miałem płyte Asrock AliveDual-Esata II i miałem normalnie PCI-Express x 16 1.0 to co mam zrobić:(?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zmieniłeś płytę i nie zrobiłeś formatu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 no nie bo płyta ta sama firma a za dużo mam danych na c aby je teraz skasować i wogóle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Integrę w biosie wyłączyłeś? Swoją drogą, zmiana płyty nie może ujść bezkarnie. Problem kary po zmianie płyty Jakie stery instalowałeś? Do chipsetu? Edytowane 22 Grudnia 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 no nie bo płyta ta sama firma a za dużo mam danych na c aby je teraz skasować i wogóle Akurat system to guzik obchodzi, bez formata możesz mieć prawdziwe kwiatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 chłopaki już wszsytko ok :) poprostu przestawiłem w biosie na PCI-Expres i jest tak jak trzeba i jeszcze jedno pytanko bo mam Athlona II x3 435 i odblokowałem w nim 4 rdzeń i komp działa teraz pytanie czy da sie odblokować L3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Jeśli odblokowałeś rdzeń, a L3 nadal nie ma to nic z tym nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 no nie bo płyta ta sama firma a za dużo mam danych na c aby je teraz skasować i wogóle Co z tego ze ta sama firma skoro obie płyty na różnych chipsetach. Chyba mniejszy problem by był gdyby to były płyty różnych firm ale na tych samych chipsetach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Integrę w biosie wyłączyłeś? Swoją drogą, zmiana płyty nie może ujść bezkarnie. Jakie stery instalowałeś? Do chipsetu? Moze... ja sie przesiadlem z Socket A na Socket AM2+ bez reinstalki sysa i komp wymiata... Kwestia tego czy ktos to umie zrobic, ja sie nie chwalac takie triki znam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 SpiderMAN wiem że można, ja zrobiłem mniejszy krok - z s.939 => am2 (chipset nvidia => ULI, niby też nvidia). Wszystko działa jak należy. Czytaj tytuł tematu: Problem kary po zmianie płytyTeraz pewnie rozumiesz moją wypowiedź? (nie ba co rozumieć bo ma to charakter żartobliwy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...