jacool Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Nowy design płyt może się podobać. Zobaczymy jak płyty będą się sprawowały w praktyce. Zapraszam do dyskusji. BIOSY: 1) P67A-UD3: f7e 2) P67A-UD4: F7h; F7i; F7; F8b; F8f; F8i 3) P67A-UD4-B3: F2; F3b; F3d; F3; f4; f5b; F5c; f5d; f5e; f6a; f6i Vcore read points(Source XS): 4) P67A-UD5: F6e; F7e 5) P67A-UD5-B3: F2; F3c; F3; f4; f5; F6; f7b 6) P67A-UD7-B3: f3h; F3; f4a;F4; F5b;F5e;F5; f6d Edytowane 14 Października 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 jacek będziesz wybierać mobo z gigabyte/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zostaję przy 1366 :) nie widzę sensu zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 cena za ud7 jest przesadzona ,maximus 4 będzie w podobnej cenie i zaoferuje więcej przydatnych opcji niż ten gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) wg cenowarki maximus droższy około 130zł biorąc pod uwagę najtańsze oferty. Asus jeszcze niedostępny. Edytowane 22 Grudnia 2010 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 A mnie zastanawia kwestia jak płyty 2giej generacji pod LGA1156 będą obsługiwały DDR3 tj. bez *OC szybciej jak 1333mhz. w moim wypadku tak samo nie widzę sensu przesiadki z LGA1366 USB3.0 i SATA3.0 mam od dawna i 3kanałowy kontroler pamięci z obsługą pamięci 2300mhz bez *OC a tego LGA 1156 nigdy nie będzie miało. co do producenta Gigabyte Asus to jak z autami każdy ma swoich faworytów jedni wola Audi drudzy VW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 A mnie zastanawia kwestia jak płyty 2giej generacji pod LGA1156 będą obsługiwały DDR3 tj. bez *OC szybciej jak 1333mhz. w moim wypadku tak samo nie widzę sensu przesiadki z LGA1366 USB3.0 i SATA3.0 mam od dawna i 3kanałowy kontroler pamięci z obsługą pamięci 2300mhz bez *OC a tego LGA 1156 nigdy nie będzie miało. co do producenta Gigabyte Asus to jak z autami każdy ma swoich faworytów jedni wola Audi drudzy VW tia to jeszcze ustabilizuj na procku pod 1366 te 2300mhz- nie mówię o gulfach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 tia to jeszcze ustabilizuj na procku pod 1366 te 2300mhz- nie mówię o gulfach :wink: nie wiem nie próbowałem bo mam tylko i7 950 i pamięci na 1600mhz. i wiem ze tyle mi lecą bez *OC do czego zmierzam do rozczarowania jakie ludzi spotyka kupił nowego kompa i5 i jak to zaznaczają ultra szybkie pamięci @1800+ a jakie jest rozczarowanie gdy im pokazuje że te pamięci lecą na całe 1333mhz. a bardziej ich dobija fakt że bez OC nie polecą więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) ja tylko nie rozumiem tego jak ud5 ktore smiga po 900 zl moze nie miec wyswietlacza post...plyty na wyglad prezentuja sie bardzo dobrze, pierwsze mozliwosci oc tez ok zreszta tu chyba wszystko od proca bedzie zalezec... czy przesiadka sie oplaca czy nie to zalezy jak kto lubi, ja sie przesiadam czekam na testy plyt szkoda ze nowe gigusie nie maja efi jacekcz czy to znaczy ze po czasie wystarczy zwykla aktualizacja i mamy efi na gigusiu ?? naprawde dla mnie wyswietlacz post to wazna sprawa, za 900 zl moglby byc...ud7 naprawde droga Edytowane 1 Stycznia 2011 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) EFI będzie. Jest w opracowaniu. UD5 - rzeczywiscie nie ma wyświetlacza POST. Szkoda. Czyżby też oszczędności? Moja R3E też tego nie ma i bardzo mi tego brakuje. Komp startuje a ja nie wiem co się dzieje. Dla mnie tylko UD7 wchodziłoby w grę. Edytowane 1 Stycznia 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Pisałem do Gigabyte'a w tej sprawie i mi tak odpisali: "Płyty Gigabyte z serii P67 obecnie nie posiadają tego rodzaju biosu a jeśli chodzi o możliwość uaktualnienia w przyszłości do takiego rodzaju biosu to na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie (prawdopodobnie nie)." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Różne są spekulacje na ten temat. Pożyjemy - zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Az tak bardzo musicie miec EFI ? Dla mnie to wrecz wada w plytach pod sandy. Zwykly niebieski ekran w zupelnosci wystarcza do tego, co sie tam robi. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ja nie muszę. Płyta ma dobrze ciągnąć proca i na tym koniec moich wymaań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Dokladnie, o to chodzi. Po co mi cos, co wyglada jak okrojony linux w biosie :rolleyes: Z tego co widze, dalejsz jedziesz na rexie ; dogadales sie z nia, czy pogodziles z osiagami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Nie pogodziłem się :wacko: Class 3 dostępny w komputronie :ph34r: Domowy zestaw zostaje na 1366. Do testów - zobaczymy co w łapki wpadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ewka Ci widze w glowie, ale czy warto ? Mi znowu sandy zaswital w glowie jako domowy zestaw do zabaw w markach, cena jakas kosmiczna nie jest, patrzac na wydajnosc jaka to oferuje. Co nie zmienia faktu, ze 1366 z gulfem to jakos bardziej mi pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Test UD7 i trochę wiedzy na temat OC. Ultimate Sandy Bridge OC Guide + P67A-UD7 Performance Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) No to już wszsytko jest co trzeba. P67A-UD5 + 2600k - online :) niedługo testy. Płyta wystartowała bez problemu. Trzeba zacząć od aktualziacji biosu bo jest wgrany pierwszy - F2. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Od razu uprzedzę, że wgrać nowszy od F3 można tylko przez @BIOS. Jak tylko wgrasz nowy BIOS, to od razu przekopiuj do drugiego ROMu bo będziesz miał szopki z recovery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 f6d wgrałem. Ten bios wgrałeś do backupu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 jacekcz: pochwal się osiągami cpu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) spokojnie, dopiero odpaliłem kompa :) niesamowite. Wszystko ledwo ciepłe. Zobaczy co będzie po OC. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 f6d wgrałem. Ten bios wgrałeś do backupu? Wgrałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ja też cchiałem ale na ALT+F12 nie reaguje. nie wiem o co chodzi. jest jakiś bug w bisoie bo czasami nie wykrywa klawiatury USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Wrzuć klawę na przejściówkę i wepnij w PS. U mnie Gigabyte zawsze świrowały na USB, z kolei Asus nie lubi się z klawą na PS/2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Bios F6d nadaje się do śmieci. Kompletnie niestabilny. Często mi odtwarza z kopii. x58a-ud7 działała bez problemu z klawiaturą USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jarek z DDR2 mowil cos o klawiaturze za sa problemy na UD5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Właśnie tego doświadczam. Czasami nie można wejść do biosu. Pod win już nie ma problemów. Biorę się za testy wcześneijszych biosów. Edytowane 28 Stycznia 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Mówilem brac Deluxe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...