nnn2007 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 wiadomix:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) 90%om uzytkownikow nic nie daje (albo i wiekszej liczbie) Ja moge zejsc z nia nawet do 1.45V Jackowi podbicie pomoglo ;) nie chodzi o CPU PLL tylko o INTERNAL CPU PLL OVERVOLTAGE=ENABLED/DISABLED. Screen na poprzedniej stronie - chemiczny_ali Edytowane 31 Stycznia 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) ale ja pisalem z innej beczki o V PLL a nie Internal :huh: Chodzilo mi o Twoj screen gdzie jest 1.86V czy tam 1.96V UPDATE: O LOL... Co mi sie powalilo... Ty podniosles QPI/VTT na 1.16V a nie PLL z 1.8 na 1.96 :oops: (twoje screeny w Sandy bridge temacie) Edytowane 31 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) Bios F6 do UD5 jest wyraźnie stabilniejszy. niestety nie bootuje na x48 i wyżej. Edytowane 1 Lutego 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 (edytowane) Gigabyte Announces 6-series Motherboard Replacement Program Edytowane 2 Lutego 2011 przez radiergummi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Ciekawe czy za pol roku/rok tez beda zwracali pieniadze, czy tylko teraz kiedy nie ma plyt na wymiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Test moich tridentów na UD5. Wyżej z bclk nie pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Na beta biosie F7B (UD4) osiągnąłem 5.4GHz ale musiałem przerwać test bo nieskalibrowany RealTemp pokazywał mi już 93-95 stopni @Noctua NH-D14 więc się wystraszyłem i wyłączyłem szybko zapuszczonego LinXa(with AVX), Prime95(x64) i SuperPI. VCore ustawiony był w BIOSie chyba na 1.65V, natomiast wykazywany w CPU-Z 1.52.3 był średnio o jakieś 0,03V niższy. Oprócz tego ustawienia BIOS były następujące: CPU PLL Overvoltage: Enabled LoadLine Calibration: Enabled QPI/VTT oraz System Agent Voltage nieco wyższe niż standardowe. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 1.65V - grubo :blink: zwłaszcza, że puszczałeś linxa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 to jakiej wartosci nie przekraczac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Na co dzień 1,35-1,4V nie więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 A weź mi pożycz procka radiergummi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Krążyła plotka, że GB zawiesza prace nad biosami dla P67/H67 aż do pojawienia się nowych wersji płyt. Pracownicy GB obecni na forum XS/TT nie potwierdzają tego. Nowe biosy i wsparcie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 ufff to dobrze, bo ten F7Beta się wykrzacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 f7h testujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) "F7B" na UD4 natomiast stockowy BIOS F3 jest świetny do stabilnej pracy i na nim sobie teraz pykam szukając odpowiedniego mnożnika dla okolic 1.350V P.S. Zauważyłem że "F7B" powoduje dual-booty niezależnie od ustawień. Edytowane 3 Lutego 2011 przez nnn2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 po f7b wyszły jeszcze biosy: GA-P67A-UD4 - F7d - AHCI/RAID issue GA-P67A-UD4 - F7e GA-P67A-UD4 - F7f GA-P67A-UD4 - F7h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 (edytowane) nie widzę ich na stronie Gigabyte GLOBAL :( P.S patrzcie co dzisiaj wyszło na stronie Gigusa: GIGABYTE has created an easy to use utility called the GIGABYTE 6 Series SATA Check that tells you if the SATA ports that you are using are the affected PCH SATA 2.0 ports that Intel announced recently. It also recommends that you change your SATA devices to the white SATA 3.0 ports. The utility is a simple program that will work on any 6 series chipset based mobo, and has 3 possible scenarios that offer advice for users to configure their SATA devices. http://www.gigabyte.com/support-downloads/Utility.aspx?cg=2 EDIT: a jednak wyszedł finalny F7 BIOS :) Edytowane 4 Lutego 2011 przez nnn2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Wyszedł? Pomimo tego, że się pojawił na stronie to linki prowadzą do f7b, który nawiasem mówiąc u mnie spisuję się świetnie i nie mam zamiaru szukać czegoś innego :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Linki do biosów dodałem - pierwszy post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Wyszedł? Pomimo tego, że się pojawił na stronie to linki prowadzą do f7b, który nawiasem mówiąc u mnie spisuję się świetnie i nie mam zamiaru szukać czegoś innego :D pzdr Na GIGABYTE GLOBAL jest F7, który co ma inną sumę kontrolną niż F7B - właśnie sprawdziłem. Bezpośredni link do F7 Final: http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-p67a-ud4_f7.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Czy modele GA-P67A-UD3 i GA-P67A-UD4 różnią się od siebie tak naprawdę tylko obsługą SLI oraz dwoma złączami eSATA, czy też istnieją jakieś inne realne różnice? Bo różnica w cenie to około 40%. Edytowane 6 Lutego 2011 przez rotary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) fajna strona z porównaniem - tutaj. UD4 - 12 faz zasilania UD3 - 4 fazy zasilania Edytowane 6 Lutego 2011 przez jacekcz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Do tej pory w P5Q-E miałem osiem faz zasilania, co było kompletnie wystarczające przy względnie mocnym OC (E8400 na 3.95 GHz 24/7). Zresztą nie wiem do końca czy tam nie ma też 4 faz, tylko jest zastosowany jakiś manewr z puszczeniem każdej fazy przez dwie osobne cewki i ich pozornym rozdwojeniem. Czy dobrze rozumiem, że te całe fazy zasilania to w większości marketing (w wyższych modelach widzę że następuje dalsza eskalacja ich ilości, nawet do ponad 20 faz)? Szkoda, że model UD3 nie ma 8 faz, bo wtedy byłbym pewien, ale zakładam, iż cztery fazy zapewne też wystarczą do OC w okolice 4,8 GHz w przypadku i5 2500K, mimo że tu są cztery rdzenie zamiast dwóch. Czy może się mylę? Czy jeśli i7 2600K ma takie samo TDP jak i5 2500K, to oznacza, że przy nienadmiernie hardkorowym OC zapotrzebowanie na prąd będzie co do zasady takie samo i jednocześnie nie wyższe niż w przypadku E8400, który miał wyższe TDP? Edycja: Eh, właśnie sobie doczytałem, że bzdurę napisałem, E8400 miał TDP 65W, a i5 2500K ma 95W, czyli prawie półtora raza tyle. Czy ktoś jest w stanie ocenić czy UD3 ma realne szanse być wystarczającą do uzyskania stabilnego 4.8 GHz czy raczej zapomnieć o tym i nastawiać się co najmniej na UD3-P (najniższy model z zasilaniem 12-fazowym)? W sumie kwotowo różnica cen nie jest drastyczna, tylko nie lubię mieć poczucia, że się nabieram na te marketingowe p.i.e.r.d.o.ł.y. Ani SLI ani eSATA ani fymfnaście portów USB mi do niczego nie potrzebne. Edytowane 6 Lutego 2011 przez rotary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 nowe/stare biosy :); pierwsza strona GA-P67A-UD5 - F6e GA-P67A-UD4 - F7i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) dzię-ku-je-my :] wgrałem do UD4 F7i, chodzi. :P Edytowane 10 Lutego 2011 przez nnn2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) F6e/F6 na UD5 też chodzi ale brakuje INTERNAL PLL. Płyta zdecydowanie stabilniejsza. Mniej dziwnych zachowań. Widzę, że wszystko idzie w dobrym kierunku :) Edytowane 10 Lutego 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Czyli za te 3 miechy jeśli kupię ( może amd coś pokarze ;) ) to już będzie bios bez usterek. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Ja mam u siebie "bios bez usterek" od dnia poskładania sprzętu do kupy :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) Ja mam u siebie "bios bez usterek" od dnia poskładania sprzętu do kupy :lol: pzdr No to tylko się cieszyć. Nowy bios: GA-P67A-UD4 - F8b Edytowane 11 Lutego 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...