Skocz do zawartości
dbr

Gry multiplayer na Windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój problem można ująć w bardzo prosty sposób - na Windows 7 nie działa mi tryb multiplayer w większości gier.

Dopóki nie mogłem pograć w sieci w jedną czy dwie gry, myślałem, że to problem związany z daną grą i machałem na to ręką. Ale teraz zauważyłem, że przynajmniej w przypadku 4 gier nie jestem w stanie uzyskać połączenia z internetem.

Symptomy są identyczne - wyszukiwarki publicznych serwerów po prostu nie wyświetlają żadnych pozycji. Próby połączenia z konkretnym IP również kończą się fiaskiem. To samo dzieje się, gdy to ja hostuję grę i ktoś próbuje podłączyć się do mnie - po prostu mnie nie widać.

Od razu zaznaczam, że oczywiste kroki już podjąłem. Próbowałem dodawać grę do wyjątków firewalla, a nawet gnoja wyłączać - nie przyniosło to żadnego skutku. Drugim pomysłem była zapora systemowa, ale ta jest wyłączona już od dawna.

Pozdrawiam i proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądziłem, że firewall jest istotny, skoro napisałem, że problem się utrzymuje nawet kiedy go wyłączę. Używam Comodo w każdym razie.

Gry działały bez problemu pod XP. Nie mam routera, internet przez kabel sieciowy. Dostawca - INEA. Gry, o których mówię to:

- Kozacy (część pierwsza i obydwa dodatki)

- FEAR

- GTA:SA multiplayer

- Battlefield 2142

Edytowane przez dbr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze kwestia antywirusa - np taki Kasperski lub Norton może blokować.

Potwierdzam ze Kaspersky moze sporo namieszac podczas instalacji. Sam mialem taki problem z jakas gierka dosyc niedawno, dopiero wylaczenie dziada i ponowna instalacja pomogly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi