damianzet1 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Witam, Mam płytę główną GA-p31-ds3l . Posiadam na niej 2x OCZ 6400 1gb 4-4-4 platinum revision 2. Dokupiłem 2x patriot pdc22g6400llk 4-4-4-12. ocz siedzą w czerwonych slotach. do zółtych włożyłem te dwie kostki patriotów. Komputer się uruchomił, ale na keranie nic sie nie pojawiło. Odjąłem jednego patriota ale w biosie widzę tylko 2048 ramu. Zamieniłem 2 oczy na patrioty i komputer a nawet windows się uruchamia. Co zrobić, żeby chociaż 3 kostki działały. Mam system 32 bitowy, więc te 300 mega mnie nie zbawi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Płyta a dokładnie chipset obsługuje max 2 kości dwustronne lub 4 jednostronne. Jak masz kości dwustronne to nic nie zrobisz. Temat obsługi pamięci przez p31 w sieci jest przewałkowany niezliczoną ilość razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianzet1 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Dzięki Klaus, zaoszczędziło mi to sporo czasu. Jak rozumiem nie ma możliwości bym sobie zostawił 2 kostki dwustronne i dokupił 2 jednostronne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Nie, nie będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...